Mikor lesz már vége ennek? Miért köhögök ilyen csúnyán?
Figyelt kérdés
Az az én bajom, hogy már 1 hónapja elhúzódó köhögésem van. Beteg voltam 1 hétig antibiotikumot szedtem de a köhögésem nem múlik. Igaz már csillapodik de nem akar elmúlni. Hurutosan köhögök és bocsánat a kifejezésért de jön is fel a torkomból ilyen cucc. Mellkas röntgenen voltam és semmit nem mutatott. Nem fáj a torkom sem. Csak egyszerűen köhögök. A háziorvosom továbbküldött tüdőröntgenre az semmit nem mutatott és holnap megyek valami kivizsgálásra ahol torokváladékot vesznek meg ilyenek. Szerintetek mitől nem múlik? Nem vagyok valami aktív dohányos inkább csak ilyen "ha a társaság úgy kívánja". Szerintetek?2011. jan. 13. 21:39
1/4 anonim válasza:
Hörghurutod van. Bőséges folyadékot kell fogyasztani, gyógyteákat mézzel, mert a méz is erősen antibakteriális. Kellemesen megnyugtatja a felzaklatott mellkast a bedörzsölős krém, illóolaj. Alkalmas: eukaliptusz, fenyő- kakukkfű- zsálya olaj. Beválhat még a ledarált mustármag kevés hidegen sajtolt növényi olajban elkeverve,ez eléggé csípős, óvatosan vele. Ha nincs otthon illóolaj, megteszi egy félbevágott vöröshagyma is. Etzt dörzsöld a mellkasba. Köhögés elleni gyógyteák: Ánizs, bodza, csalánlevél, édesgyökér, hársfa, kakukkfű, lándszás utifű, majoranna, tüdőfű, vöröshagyma tea.A feketeretek a népi gyógyászatban jól ismert köhögés csillapító. Egy kávéscsészényi mézbe darabolj annyi fekete retket, amennyit felvesz, s hagyd állni egy napig,vedd ki a retket, edd meg, a retkes mézből pedig kanalanként fogyassz napközben.
2/4 anonim válasza:
A vöröshagyma méz kombinációja is nagyon jó. 2-3 hagymát darabolj fel, önts rá mézet, hogy ellepje, és hagyd benne aznap. A méz kiszívja a hagyma gyógyerejét, amit aztán naponta 5x lehet kanalanként eszegetni. A fokhagyma fogyasztása is kiemelt ebben az időszakban.
3/4 bucibabuci válasza:
úgynevezett hörgőtágítófélét kaptam, úgyhiszem sinupret volt a neve. elviselhetetlenül köhögtem, 2 terhességem alatt házi praktika és homeos bogyók, utánna köhögéscsillapító kapszulák, semmi nem használt.
Hétvégén ügyeleten voltam fülfájással meghallották hogy köhögök, ott ajánlották a sinupretet, és már meg is szűnt a köhögésem. :)
4/4 anonim válasza:
Nekem is volt mindig visszatérő, fojtogató köhögésem. És úgy elmúlt, mintha sose lett volna. Ennek a gyógyszere pedig a kálcium tabletta volt. Egész pontosan a kálcium Sandoz, merthogy az szívódik fel e legjobban. A kalcium hiánya nagyon sok bajnak az oka. Erre tanítottak: "Ha gyulladás, akkor kalcium". Tehát elmulasztja gyulladásokat, a hörgők nyálkahártyáit is elrendezi. Nagyon jó a pezsgőtabletta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!