Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért baj az ha felhevült...

Miért baj az ha felhevült testtel (pl. mozgás után) hideget iszunk?

Figyelt kérdés
Valakitől ezt hallottam,aztán most a biosz könyvben is találkoztam vele,de nincs indoklás.Miért rossz ez?
2011. jan. 5. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a biosz könyvben úgy van, akkor lehet benne valami, de én szerintem ez hülyeség.
2011. jan. 5. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:
mert amikor hideget iszol akkor hirtelen összehúzódnak a környező erek, és gyakorlatilag az immunrendszernek lesz egy "kihagyása" ami könnyen fertőzéshez vezethet.
2011. jan. 19. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért mert tüdőgyulladást kapsz tőle. Régebben nagyon sokan haltak meg így.
2011. jan. 19. 20:54
 4/7 anonim ***** válasza:
18%
20.54 tüdőgyulladást???? :D :D :D Mert??? Valamiről lemaradhattam az orvosin ;)
2011. jan. 19. 22:11
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem baj ha hideg vizet iszol, csak éppen "leforrázod"vele a tüdődet, tüdőgyulladásod persze nem ettől lesz.A nervus vagus (x.agyideg)éppen a nyelőcső mellett fut lefelé , (a hideg víz ami a felhevült testben olyan lesz mintha még hidegebb lenne), a vagust ingerelni fogja, a vagusnak van közvetlen szívhatása-bradycardizál-vagy éppenséggel mint nyáron hirtelen vízbe ugráskor leállíthatja a szívet.Többek között gyomormosáskor ezért nem szabad hideg vízzel gyomrot mosni..remélem hasznos volt
2011. jan. 20. 10:50
 6/7 anonim ***** válasza:

22:11

Az orvosin elég sok mindenről le szoktak maradni.

2011. jan. 20. 22:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Képzeljétek el,tegnap láttam egy orvosi sorozatot,ami megtörtént eseteket dolgoz fel,és az volt benne,hogy egy öreg hölgy bevitte a férjét,hogy naponta 6X-7X elájul.Erre megvizsgálták,de nem találtak semmit,mikor a doki szeme láttára megivott egy pohár vizet,aztán elájult,aztán pár másodperc múlva magához tért.Erre oda hívott egy okosabb dokit is,hogy megmutassa neki(ekkor már rákötötték műszerekre is.Megint megitta a hideg vizet,megint elájult,de a szívmunitor szívleállást jelzett.Ekkor megijedt a doki,mert azt hitte megölte a betegét,már majdnem kiütötték,de hirtelen újra verni kezdett a szíve tök normálisan,a másik doki se látott még ilyet.Erre odahívtak egy sereg dokit és megint ivott,leállt a szíve,a sereg doki pánikba esett,majd mintha mi sem történt volna magához tért.A lényeg az,hogy az történt,hogy a fickónak túl érzékeny volt a vagus-a.Azt mondták,hogy ez igen ritka és nem lehet gyógyítani,csak annyit tehet,hogy nem iszik meg eszik hideget,és kapott valami szív...(már nem tudom mit),amivel majd kordában tarthatja vagy mi!

Tök fura,hogy pont most látok ilyet,amikor most mondtátok el,hogy mi az a vagus! :)

2011. jan. 22. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!