Elkaphatom-e a himlőt az alábbi helyzetben?
Figyelt kérdés
régen kb 10 éve már voltam himlős azt hiszem bárány himlős de nem biztos,most a haverom himlős de nem tudom milyen himlője van.én elkaphatom tőle ha elmegyek hozzá?
vagy ha már voltam valamilyen himlős akkor már nem lehet elkapni?
2010. dec. 29. 13:49
1/4 anonim válasza:
hát valószínűleg bárányhimlős voltál meg a haverodnak is az van.
ha már voltál akkor mégegyszer nem kapod el.
2/4 anonim válasza:
Dehogynem! Régi tévhit, hogy ha már átestél a bárányhimlőn, nem kaphatod el. El lehet kapni, csak enyhébbek lesznek a tünetek. Létezik bárányhimlő elleni oltás, még ha azt megkapja valaki, akkor is elkaphatja a bárányhimlőt. ezért ma már néhány orvos abból az oltásból is a régi kettő helyett egyet ad be.
3/4 anonim válasza:
A bárányhimlőt a VZV okozza, mely a többi herpeszvírushoz hasonlóan sosem tűnik el a szervezetből, hanem lappang élethosszig (pl. a ganglion trigeminale-ban).
Ha az immunrendszer nagyon legyengül (pl. idős emberekben), akkor reaktiválódik és az övsömör néven ismert betegséget hozza létre.
De ha valaki később kapja el a bárányhimlőt, akkor a tünetek súlyosabbak lehetnek, mint gyermekkorban.
4/4 anonim válasza:
menj nyugottan a barátodhoz hátha elkapod ésakkor vakaródzhacc naphosszat.én imádtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!