Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Antibiotikum szedése mellett...

Antibiotikum szedése mellett lehet magas láz?

Figyelt kérdés
Reggel 39.8 fokos lázam volt, voltam orvosnál, kaptam antibiotikumot (Ciprofloxacin 1a pharma), előbb 40 fokos lázam volt.
2010. dec. 28. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, még nem fejtette ki hatását az antibiotikum. Nálam van hogy gyógyszer mellett még két napig lázas vagyok.
2010. dec. 28. 14:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Hogy gondolod beveszel két szemet és minden elmúlik? A vírus okozza a lázat az antibiotikumot a szervezet megsegítésére a baktériumos felülfertőzés megakadályozására adják.5 nap kell a teljes hatáshoz.
2010. dec. 28. 14:09
 3/7 A kérdező kommentje:

Második: Nem úgy értettem, hogy rögtön hatnia kell, úgy gondoltam, van-e olyan hatása az antibioticumnak, hogy felviszi a lázat, hogy segítse elő a vírus pusztulását.

Köszönöm a válaszokat.

2010. dec. 28. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem, a láz a szervezet saját védekezése, "munkája" a vírus kiírtására, az antibiotikum pedig ez ellen hat (ANTI-biotikum), így nem okoz lázat, sőt csillapítani fogja, de nem most azonnal. Még azért egy-két napig blefér ez a magas láz is, utána jobb lesz.

Amúgy jobbulást!

2010. dec. 28. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum se nem csillapítja a lázat,se nem emeli.Mint a neve is mutatja,a baktériumok kiirtására szolgál.A láz a szervezet védekezése.Ha csökken a baktériumok száma,akkor a láz természetes úton csökken.Vannak természetesen lázcsillapító és komplex hatású gyógyszerek is.
2010. dec. 28. 14:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Tudod mi az amire te gondolsz(degiti a virus pusztulását)

a homeopátiás szerek!Azok olyan hatásúak h az ember védekezőképességének segitenek felerösödni.Egyszer szedtem a torkomra és rá is volt irva h erősebb lehet a torokfájáj mint ami volt mert elöször felelrösiti majd a szervezetet hangolja a betegség ellen,szóval van ilyen.Amúgy az orvos szerintem mondta h az antibiotikumot kapod a betegségedtre de ha lázad marad akkor szedj lázcsillapitot,persze figyelj arra h a kettöt ne egy időbe vedd be és ne vegyél be sokat.

2010. dec. 28. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:

40 fokos láz az már veszélyes! Azonnal csillapítani kell! Ha nem hat a lázcsillapító gyógyszer, akkor azonnal orvost kell hívni vagy ügyeletre menni.

Nem tudom mi a betegséged és a korod, de ha úgy ítéled, hogy bírni fogod, akkor egy langyos hűtőfürdő is segíthet. Ha idősebb vagy, akkor nem ajánlom.

2010. dec. 30. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!