Elmenjek orvoshoz, antibiotikumot íratni, akkor is, ha nincs lázam?
Egy hónapja voltam lázas (39 fok), fájt a torkom, náthás voltam.
Nem voltam orvosnál, szedtem lázcsillapítót és feküdtem pát napig, meg Aspirin +C pezsgőtablettát is ittam.
Ilyeneket, mézes hársfa tea...
Most megint fáj a torkom és náthás vagyok, csak 37,2 hőemelkedésem van...
Megfáztam valószínűleg, kabát nélkül rohangáltam a boltok és a meleg kocsi között!:S
Jó lenne vmi más gyógyszer is mint a lázlehúzók és vitaminok meg ilyesmik, pl. antibiotikum? Vagy ne futkározzam orvoshoz ezzel?
Azért kérdezem, mert lehet nem kezeltem ki magam az előző megfázásból sem!(?)
Rendben van, köszi a véleményeket!
Akkor próbálok feküdni és hagyományosan gyógyulni...
És legközelebb nem megfázni!:D
A porok nekem is jók szoktak lenni, bár mostanában hanyagolom őket!:S
Kösziiii!
A torokgyulladás az esetek 90%-ban vírusos eredetű, és az antibiotikum csak baktériumok ellen hatásos. Ennek ellenére az izgága betegek megnyugtatására a háziorvos biztosan felír vmi jó drága antibiotikumot, akik aztán szépen kiírtják a bélbaktériumaikat vele, és jöhet a hasmenés...
Enyhe torokgyulladásra szedjed amit múltkor is, jót fog tenni. Ha nem múlik, rosszabbodik, a garatodat tükörben nézve szürkés váladék látszik, akkor jöhet a háziorvos és az ő antibiotikumai.
Ha a két betegség között volt több hetes egészséges időszak, akkor ne keress kapcsolatot köztük, ez most egy új megfázás... Jobbulást!
Rendben!
Akkor nem keresek!
Mert jól voltam hetekig!!!
Köszönöm!
Én sem vagyok antibiotikum párti, azért kérdeztem inkább előtte!
Nagyon hasznos tanácsok!
Köszi!
A magas láz vírusra utal- nem írunk fel rá antibiotikumot.
Az alacsony hosszan tartó hőemelkedés a szervezetben lévő bakteriális fertőzésre, gyulladásra utal- EZT ANTIBIOTIKUMMAL gyógyítjuk!!! Magától nem múlik el.
Szakszerű válaszért ne a laikusokat kérdezd, hanem ha mindenképpen a weben keresel választ akkor kizárólag orvosi oldalakon, orvosoktól kérdezz.
Akkor jó lenne orvoshoz fordulnom?
Mert tartósan, pár napja hőemelkedésem van, most nem ment fel a lázam.
És fája torkom, meg olyan semmilyen vagyok!
Az előző válaszok írójának: Nyilván te lehetsz a kivétel, de akkor azt kell mondjam, nem ismered eléggé a kollégáidat. Lehet, hogy te vagy a kivétel, de a HO. nem szokott torokgyulladásra konzervatív kezelést javasolni. És ha mégis, hamar leszoktatják róla az elégedetlen betegek. Én magam is így jártam a HO. gyakorlatomon anno. Bejött egy huszonéves fiatal hölgy egy csütörtökön a vírusos pharyngitis iskolapéldájával (magas láz, vesiculák a garatíven). Miután elláttam tanácsokkal (de nem AB-mal), azt hittem, nem is látom többet. Erre kedden megjelenik a rendelésen, állítólag szombaton már olyan rosszul volt, hogy nem bírta tovább, lement az ügyeletre, ahol felírtak neki Sumamedet. És képzeld, ettől már vasárnapra meggyógyult. Én itt feladtam, de a HO kolléga csak mosolygott... De tedd fel nyugodtan a kérdést itt, kinek NEM írt antibiotikumot torokfájásra a körorovosa! Nagyon meg fogsz lepődni :)
A kérdezőnek: szerintem náthás vagy. Az sem jár lázzal, és vírus okozza. És nem kell rá antibiotikum. 3-4 nap alatt meg kell gyógyulnia, ha nem: keresd meg a fenti lelkiismeretes háziorvost és fordulj hozzá:) Jobbulást!
Utolsó!
Köszi!
Ha nem megy le keddre a hőemelkedésem elmegyek az orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!