Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehetek majd bőrrákos?

Lehetek majd bőrrákos?

Figyelt kérdés

Egészségügyi szakközépbe járok,és arról volt szó egyik órán,hogy a bőrünk akár 10 év után is emlékezhet pl egy órás napozásra a tűző napon.Nos én ezen a nyáron kb összesen 6-7 órát napoztam a tűző napon úgy,hogy nem kentem le magam semmilyen naptejjel se.Ilyentől ki alakulhat később bőrrák?

Hozzáteszem,hogy a 6-7 óra nem egyszerre volt,hanem mondjuk 2 óra egyik nap,másik nap 3 óra a strandon...

Bocsi,ha tudatlan vagyok e téren.

2010. dec. 26. 00:05
 1/4 anonim ***** válasza:
hú, hát lehetsz...énis így voltam, h nem egyszerre voltam kint sokat a tűző napon, de kint voltam...meg is növekedett az 1ik anyajegyem, levették. szerencsére nem volt rákos, de lehetett volna.
2010. dec. 26. 00:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Túlzás amit leírtál. Ezek a tanácsok, vagy elrettentések, arra hívják a fel a figyelmet, hogy igenis nagyon kell vigyázni a nap káros sugaraival.De nem kell azért ennyire félni hogy mindenki bőrrákos lesz.
2010. dec. 26. 00:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehetsz, de ezt nem lehet megmondani, h az leszel-e vagy sem. Többet ne napozz naptej nélkül, attól nem fogsz jobban lebarnulni, vagy ha igen, akkor majd meglátod milyen lesz a bőrőd. Idősebb korodban bánni fogod, mert nagyon öreg lesz a bőrőd.
2010. dec. 26. 00:21
 4/4 anonim ***** válasza:

A nap sugaraival szemben lehet növelni immunitásunkat. A reggeli és az esti napfürdőzéssel.

A déli napsütésnek a legedzettebb bőr is veszélyeknek van kitéve. Ezért ezt kerüljük.

Amennyiben nem okozott gyulladást a nyári napfürdőzés, úgy nem lesz semmi gond. Ha mégis, akkor fokozatosan edzedd magadat a napsugarakhoz.

Rengeteg tényező elősegítheti a tumor képződését. Hogy valaki rákos lesz, vagy sem, függ az immunrendszere működésétől.

Ráksejtek voltak, vannak és lesznek a szervezetünkben. Nem kell félni tőlük, hanem meg kell ismerni működésüket és akkor könnyű a megelőzés.

2010. dec. 26. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!