Mindig krákogok meg hörgök. Baj ez?
Az nem mindegy, hogy csak krákogsz, vagy hörögsz is. Merthogy a magyarázatban már a hörgést nem említetted külön. Egyáltalán a hörgésen mit értesz?
Ha csak krákogsz szárazon, váladékürítés, köpés nélkül, az valószínűleg garatgyulladás. Időnként szinte mindenkinél előfordult, ez az akut forma, de fennállhat tartósan, nagyrészt évszaktól függetlenül is, ez a krónikus forma. Önmagában nem túl problémás még a krónikus sem, akár évtizedekig is fennállhat a nélkül, hogy nagyon elfajulna. De azért roppant kellemetlen, mert nem tudsz tőle rendesen beszélni, időnként lélegezni se, elvonja a figyelmedet másról, és ezzel a munkádban, a kapcsolatépítésben is zavarhat. A társadalmi zavaron túl baj, hogy leköti az immunrendszert is, mert állandóan küzdenie kell egy fertőzéssel, ami folyamatosan energiát von el az egész szervezetedtől.
Azért tudom ezt ilyen pontosan, mert nekem is ez volt vagy 15 évig, de elegem lett lett belőle, és egyszer csak elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább. Nagyrészt sikerült is tőle megszabadulni. Ha érdekel, visszatérhetünk a további tapasztalataimra.
Ha viszont váladékkel is párosul a krákogás, akkor az hörghurut lehet, amiből szintén van akut és krónikus. Erről kevesebbet tudok, mert annyira nem kellett vele foglalkoznom, de a neten találsz erről is eligazítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!