Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha beteg vagy akkor miért nem...

Ha beteg vagy akkor miért nem tanácsos tejet inni?

Figyelt kérdés
Anyám mondta hogy ne igyak ha megfáztam. De nem tom miért.
2010. dec. 20. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:

elvileg a tejben nagyon könnyen szaporodnak a bacilusok ami legyengült szervezetnek nem jó. sőt sokan még azt is mondják ha beteg az ember akkor a fehérje dús ételeket kerülje, bár ez sztem már alaptalan.

de a tej jogos.

én eléggé megfáztam, de most pl rizst fogok ebédelni hallal.

2010. dec. 20. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Nekem azt tanították, hogy azt kell mindig enni, amit a szervezet kíván, mert az ösztönösen tudja, hogy mikor mi az egészséges neki.
2010. dec. 20. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kiszurják a nyelvet akkor sem szabad tejterméket enni mert begyullaszhatja a sebet.Szerintem ha a torkod is meg van "sérülve" ott is ugyanugy ronthat a helyzeten.Amúgy a teát is ugy jó inni ha vagy ha már kihült hidegen vagy nagyon melegen mert a langyos az sokkal jobb táptalaj a baciknak.
2010. dec. 20. 11:26
 4/6 anonim ***** válasza:
A tejben nagyon gyorsan szaporodnak a bacilusok ezért nem ajánlják betegen, fogászat után, vagy bármilyen műtét után.
2010. dec. 20. 11:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Aha értem... Thanks
2010. dec. 20. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezen kívül a tej nyákképző, és nem segít a gyógyulást, sőt...
2010. dec. 21. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!