Az ősszel már ötödszörre vagyok beteg. Mit tehetnék?
A férjem c-vitaminnal, multivitaminnal és echinachia készítmények (csepp, bombon) tömi a 10 éves gyerekem.
Így sem tavaly nem hiányzott, sem az idén. (Még).
C-vitamin nagy adagban ajánlott felnőttnek: 1000-3000 is naponta. Mi ezt szedjük.
Mellé én a grapefruit-mag cseppre esküszöm.
Ez baci és virus ellen is jó, illetve immunerősítő. Olvass utána a neten. Biztos beválik neked is.
Teljesen világos: Pszichés alapon összeomlott az immunrendszered. Rossz irányba tapogatózol, amikor azt hiszed, hogy ki tudod iktatni az életedből a fertőző forrásokat, és ezzel meg tudod védeni magad. Ez marhaság, a vírusok mindenütt ott vannak. A szervezetednek pedig képesnek kellene lenni arra, hogy folyamatosan legyőzze őket. Ezt az állapotot kell létrehozni.
A probléma alapvető okára te is rámutattál, vagyis arra, hogy bekövetkezett egy életmódváltás, kiestél a korábbi ritmusodból, és az új vagy nem alakult ki és ezért bizonytalan vagy, vagy alapvetően nem jó.
Tekintsd át lehetőségeidet, az új életkeretedet, és azon belül, vagy ha így nem megy a keretek bizonyos tágításával (pl. bizonyos elkötelezettségek feladásával) alakíts ki egy új egészséges ritmust, aminek az alapja egy viszonylag állandó rutin az alvásra, a mozgásra, a táplálkozásra stb. Én többször költöztem külföldre is úgy, hogy körülöttem minden megváltozott. Tudom, hogy nem olyan könnyű ezekhez alkalmazkodni, de megoldható, különösen a fiataloknál.
És e mellett fontos az egészséges életmód, a megfelelő természetes táplálkozás (aminek az alapja a zöldség, a gyümölcs és a magvak, nem a táplálékkiegészítők!) és a mozgás a szabadban. Ilyenkor ősszel, télen különösen jól megedzenek a hosszú túrák, futások a természetben. Ezt feltétlenül csináld! Ne elzárkózni próbálj a világtól, ne gubózz be, ne védekezni próbálj, hanem pont az a jó, ha kiteszed magad a természet mindenféle megpróbáltatásainak, mert attól erősebb leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!