Végül is mi a propolisz?
Olvastam róla szépen körülírva, hogy "A méhek a propoliszt a növények, főleg a fűz és nyár rügyének ragadós váladékából alakítják át." .
Én személy szerint a méznek még a szagát sem bírom elviselni (mióta tudom: " a méz a méhek által visszaöklendezett, gyomorváladékkal elkeveredett nektár").
A propolisztól szintén forog a gyomrom. Gyerekkoromban az öreg méhészek azt mondták, hogy ez nem más, mint a "méhkaki".
Nyilván finnyás vagyok, elfogadom, de ettől függetlenül: Mi az a propolisz?
A propolisz nem élelmiszer elsősorban, hanem gyógyszerként használják külsőleg krémként nehezen gyógyuló sebekre tinktúra formájában pedig gyulladások kezelésére használják. A méhek is fertőtlenítésre használják.
A mézet az íze miatt szeretjük. Ha ilyen vizuális vagy és ismered a mezőgazdaság és élelmiszeripar működését akkor nem sok étel marad amit meg tudsz enni:) Pl. gondolj bele, hogy a növényeket az állatok trágyájával táplálják, a virslihez összedarálják az összes maradékot, bőrt ami a húsfeldolgozóba kerül...stb.
A méhek fertőtlenitésre használják és semmiféleképp sem kaki...
És ha ilyen finnyás vagy fejbe kéne lőni...
Itt leírnak mindent róla, egyébként a propolisztinktúra rengeteg mindenre jó, mi is rendszeresen használjuk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!