Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandulagyulladásom van bővebbe...

Mandulagyulladásom van bővebben lent?

Figyelt kérdés

mandulagyulladásom van 2 napja a bal oldali be van gyulladva, de mostmár megy le róla a gyulladás.

18 elmúlram. nem akarom hogy kivegyék 1 begyulladás miatt, mert ez nem olyan mint a vakbél, hanem hasznos a mandula.

ugye nem kötelezhet a doki műtétre?

írjatok légyszi.

köszi.

2010. nov. 11. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem kötelezhet!

Bár ez tipikus magyar szokás, hogy begyullad és már szét is akarják vagdosni.

2010. nov. 11. 09:25
 2/7 A kérdező kommentje:
figyu és nemmyi idő alatt múlik el a gyulladás?
2010. nov. 11. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem 2 éves koromban gyulladt be először, anya nem engedte, hogy kivegyék pedig kiakarták, egész gyerekkoromba ezzel kűzdöttem, majd egy időre elmúlt. És mikor felnőttem olyan 18éves koromba előjött ismét, és akármit szedtem rá, nem múlt el a gyulladás, aludni nem tudtam akkorára megdagadt, hogy levegőt nem kaptam tőle..szóval nálam már veszélyessé vált, majd elmentem a dokihoz, megnyomkodta és aztmondta hogy nem is érti hogy tudok ezzel élni, tiszta genny, többet árt már mint használ.. 2 hét múlva kivették.. Sztem menj el nézesd meg, és a doki tudni fogja hogy ez csak gyulladás, vagy már használhatatlan lesz. Ne félj tőle ha kiveszik, mert nekem 3 éve kint van, és semmi változás nincs amennyire eddgi beteges voltam, az most is megvan.23L
2010. nov. 11. 09:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is sokat szenvedtem vele, a végén már minden héten tüszösmandullagyulladásom volt és én döntöttem úgy, hogy kivetetem, de én nem bántam meg, azóta nem voltam beteg, már 3 éve.
2010. nov. 11. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért voltál dokinál? A mi orvosunk nagyon műtét ellenes, csak ha muszáj, akkor javasolja. Azért nem értana antibiotikumot szedned, de nem hiszem, hogy 1 gyulladás miatt ki akarnák vetetni. Esetleg, ha van aloe vera növényed, annak a leveléből a kocsonyás részt vízben felkavarva gargalizálhatnál, nagyon gyorsan leviszi a gyulladást.

Az én lányomnak kicsi korában sokszor begyulladt, megkérdeztem a dokinénit, nem lenne-e jobb kivetetni. Azt mondta, hogy csak ha nagyon muszáj, mert a fertőzés ott elakad, ha meg kiveszik, lejjebb megy a légcsövekre, mellkasra, tüdőre, és ahogy erősödik az immunrendszere, el fog múlni. 5 éves kora óta nem volt mandulagyulladása, most 20 éves.

2010. nov. 11. 10:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem kötelezhet arra senki és csak akkor szoktuk javasolni, ha évente min. 2x begyullad, 1 gyulladás után rögtön nem, csak ha tályog is van.
2010. nov. 11. 11:00
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, voltam dokinál, azt mondta hogy nem kell kivenni, majd csak hogyha januárig végéig megint begyullad.

Amúgy a műtéttől egy kicsit félek, mert azt mondják, hogy utánna kegyetlenül fáj.

2010. nov. 12. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!