Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez lehet rühesség?

Ez lehet rühesség?

Figyelt kérdés
Tegnap óta viszketek,először csak a fejem,aztán este már éreztem a karomon,de nem volt vészes,ma meg szinte egész nap csak vakaróztam,az újjaim,nyakamon,az egyik vállam,a jobb lábszáram,jobb kézfejem,orrom,még a szám is viszket.Már arra gondoltam hogy esetleg össze szedtem valahol rühességet,persze holnap el megyek az orvoshoz,de csak háziorvoshoz tudok mert itt ahol élek nincs bőrgyógyász,de gondolom a házi orvos is felismeri.Valaki akinek volt már ilyen problémája,milyen tünetei voltak,hol érezte a viszketést?Most fürödtem és nem lett jobb a helyzet,jah még az intim részen is viszket,persze nem a hüvelyem,hanem a szőrfedte területen.Egyébként semmit nem látok ott ahol viszket,csak amikor megvakarom bepirosodik.

ápr. 15. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Én állandóan vakarózok, mert száraz a bőröm meg még ki tudja miért, de volt egyszer, hogy irgalmatlanul. Elmentem bőrgyógyászhoz és a vakarózás típusa miatt ő is rühességet tippelt, adott is rázó keveréket, de 2 hét múlva újra kezdődött az egész. Vettem a gyógyszertárban mosakodó kenőcsöt meg cremor aquosust talán és elmulasztotta. Én inkább ekcémára/súlyosabb bőrszárazságra tippeltem inkább magamon.
ápr. 15. 19:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Volt rühem és tök más volt. Ott voltak kis piros pontok, ahova a rohadt állatok befúrták magukat a bőrömbe. És az ilyen hajlatos helyekbe fúrják be magukat, pl. ujjak és lábujjak közt. És melegre viszketett jobban, pl. meleg zuhany alatt vagy este takaró alatt. És NAGYON viszketett.
ápr. 15. 19:09
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez nem rühesség.
ápr. 16. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!