Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Magas Anti-TPO mit foglal...

Magas Anti-TPO mit foglal magába? Kezdek aggódni...

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap voltam Endokrinológián PCOS gyanú miatt. Elküldtek vérvételre, ahol a Totál Tesztoszteronom magas lett: 0,55ng/ml (0,12-0,53ng/ml a referenciatartomány), illetve az Anti TPO-m 48,81 U/mL (1,00-16,00 U/mL), ami szintén magasnak számít. Mit befolyásol ez? Súlyos problémám van?

Február végén mehetek vissza az Endokrinológiára.

Valakinek volt már hasonló? Én nem vagyok jártas az ilyesmiben, ezért is érdeklődöm, hátha valaki jobban érti mi ez.

dec. 13. 19:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pajzsmirigy gyulladás
dec. 13. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Nekem Hashimoto miatt magas az Anti TPO. Ez egy autoimmun betegség, gyógyszerrel, életmóddal teljesen kezelhető. Szóval foglalkozni kell vele, de nem halálos, nyugodj meg.
dec. 13. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
1300 felett van az enyém 😂
dec. 13. 19:50
 4/9 Senior Séf ***** válasza:
38%
Autoimmun folyamat. Étrend- és életmódváltásra lesz b szükség, mert itt nem áll meg a történet.
dec. 14. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Pajzsmirigy autoimmun probléma. Kell hozzá TSH, fT3 és fT4, amire még el fog küldeni a doki valszeg, de nagy valószínűséggel fogsz kapni gyógyszert rá meg ajánlják, hogy válts étrendet.

Mindenesetre, ha a doki nem is mondja, kérdezz rá, hogy nem lenne-e érdemes megnézni a d vitamint, B12, vas, és egy 3 pontos cukorterheléses glükóz és inzulin vizsgálatot. Ezek mind a PCOS és a pajzsmirigy gondokhoz tudnak csatlakozni és sokszor együtt járnak azokkal a problémákkal (mmint a vitamin hiány meg az inzulin rezisztencia, amiket a fentebb említett vizsgálatok néznek).

dec. 16. 21:54
 6/9 A kérdező kommentje:
A TSH-m, a T3 és T4 normál értéken belül van.
dec. 17. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Más laborban 60u/ml az anti-tpo normál határa.

Nekem 1300 felett van, autoimmun pajzsmirigy betegség. Tulajdonképp a saját testem támadja a pajzsmirigyem, ezért folyamatos gyulladásban van. Ha alulműködést okoz, akkor hormonpótlás kell (naponta egy szem gyógyszer) az ember élete végéig. Gyógyíthatatlan, genetikai eredetű, szóval semmilyen életmód, varázslás, kuruzslás nem segít rajta.

dec. 27. 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Utolsó

Azért ez nem teljesen így van. Én is Hashimotos vagyok, és sokat segít az étkezés és a mozgás. Érzem magamon, hogy mikor van fellángolásom, és mikor nyugszik meg a gyulladás. Valóban életem végéig lesz, de az nem jelenti azt, hogy nem lehet kezelni, hogy ne legyen szörnyű.

dec. 28. 10:36
 9/9 anonim ***** válasza:

#8 Az egy dolog, hogy te fejben mit érzel. Placebo.

Csak tudod lehet valakinek az keseríti meg az életét, ha az olyanok mint te bemagyarázzák neki, hogy glutén mentesen, tejmentesen szója mentesen meg még ki tudja mi mentesen kell ennie, utána a családdal is állandóan vitáznia kell, hogy ő ezt nem ehet, azt nem eheti, miközben ez a "betegség" semmi ilyet nem indokol. Ráadásul ha a kérdezőnek valóban pcos-e van, akkor annak a diétájára kellene koncentrálnia, nem a "gyulladás csökkentő" diétákra, mert a kettő szinte teljesen összeegyeztethetetlen. Főleg, hogy nem is annyira magas az anti-tpo-ja, más laborban ez még határértéken belül van.

Rengetegen élnek ezzel úgy, hogy soha a büdös életbe nem tudják meg, hogy nekik ilyen "problémájuk" van, mert semmilyen tünetet nem okoz. Ez egy esetben derül ki, meddőségi kivizsgálás során. De a meddőséget sem ez okozza, maximum kísérője más problémáknak.

dec. 28. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!