Egy gyermekotthonban dolgozom, ahol most kiderült, hogy egy kisfiú édesanyja szifiliszes. Hamarosan vért vesznek a kisfiútól is. Amennyiben ő is fertőzött, elkaphatom így, hogy gondozom őt?
Figyelt kérdés
Azért kèrdezem, mert vérrel, sebekkel is terjedhet, ugye?
Múltkor pl. vérzett valami miatt egy picit az orra, ès èn töröltem meg. Amikor csak lehet, kezet szoktam mosni, de nem tudok àllandóan sajnos, amikor csak a kisfiúhoz nyúlok.
Előre is köszi!
tegnap 18:38
1/2 anonim válasza:
Elképzelhető, vérrel terjedhet. De szerintem kicsi az esély. Ha aggódsz menj el az orvoshoz, vizsgáltasd ki magad. Korai szakaszban elég könnyen kezelhető betegség.
2/2 anonim válasza:
Igen. Eléggé sokat nyúlunk az arcunkhoz napiszinten akkor is ha nem vesszük észre (hajat félre tolni, támaszkodunk rajta, vakarjuk, matatunk stb). Már nem emlékszem mi a statisztika, ami covid környékén terjengett. Ha esetleg akkor nyúlsz a szádhoz vagy bárhova, ahol nyálkahártya van amikor még nyálas/véres vagy akkor van rá esély. Bár bakteriális a dolog, szóval kezelhető, de a baktérium egy ideig túlél a sima levegőn is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!