Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kell aggódnom HIV fertőzés miatt?

Kell aggódnom HIV fertőzés miatt?

Figyelt kérdés

17 éves idióta vagyok.

Augusztus vége felé cseppet részegen sétálgattam a városban. Odajött hozzám első látásra egy tök jó csaj (ekkor még semmit sem sejtettem)

Hogy ő egy 5ösért cumizik, győzködött vagy 5percig mondom jóvan gyere. Aztán odáig fajult h mondta tegyem be +5ert, volt nálam gumi modom jóvan. Háttal állt nekem, csaj behelyezte ő valahová mindegy én csinaltam ahogy kell. Csináltuk, egy jó 2 perc mulva kihuztam és láttam hogy kiszakadt a gumi. Lehúztam és visszatetette sejtem h hova. Egy jó fél perc után elkezdtem gondolkodni hogy ez így nem lesz jó inkább haggyuk abba.

Abbahagytuk. Másnap fb-n nézem a csajt vagy nemtom minek nevezzem és kiderült h transzi.

Lehet nevetni szidni vagy akármit én már beleőrültem h hogy lehettem ilyen seggfej.

Majdnem 4 hónap alatt egyébként semmilyen tünetem nem volt,semmi panaszom.

Mit gondoltok, elkaphattam valamit?

dec. 2. 20:03
1 2
 1/11 anonim válasza:
42%
Egyszer én el kaptam egy transztól szifiliszt. Aktus után kb 3hètre jöttek az első tünetek. Menj el vervètelre ,kb egy napod megy rá,de megtudod hogy mi van
dec. 2. 21:13
 2/11 anonim ***** válasza:

Amiatt ne aggódj hogy transzi volt, nincs ebben semmi rossz. :) Én szívesen kipróbálnám egy transzival, nekem izgatóak. :)

Viszont a fertőzés miatt kicsit aggódhatsz, mert van rá esély, persze egyáltalán nem biztos hogy ő HIV+ volt, és ha az is volt akkor sem biztos hogy el is kaptad. Persze az esély megvan rá. A helyedben elmennék egy komplex szűrésre, nemcsak HIV-re. Amúgy a HIV szűrés ingyenes. A HIV-nek 4 hónap alatt nem szokott tünete lenni, csak évek múlva általában.

Keress egy STD szűrést, és menj el, kérj egy komplex szűrést. Kb 15.000,- forintból megvan az összes ha államira mész. Ha el is kaptál valamit, akkor még időben szűrve jól gyógyítható a többség, ha meg nem kaptál el semmit, akkor megnyugszol legalább.

Itt tájékozódhatsz egy kicsit előtte:

https://www.youtube.com/watch?v=K4AcAfxF5_s

https://www.youtube.com/watch?v=XDlL1cb8MIA

https://www.youtube.com/watch?v=lKYiTDD3Dgw

dec. 2. 21:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Egyébként azért kezdtem el aggódni, mivel pár napja beteg vagyok, és úgy adta ki az időpont h a betegségem 1. napjára kaptam időpontot vérvételre És ezek lettek az eredmények:

WBC: ref.tartomány:<4.20-10.80<

-Eredmény: 11.18G/l magas

Neutrofil: <40.0-74.0<

-Eredmény: 74.3% magas

Limfocita: <19.0-39.0<

-Eredmény: 16.9% alacsony

Abszolút limfocita viszon jó tartományban van, 1.89G/l és 0.84-4.32 között a jó.

Na most tudjuk, hogy a HIV egyenesen a limfocitákat támadja

Limfocita egy fehérvérsejt.

dec. 2. 21:39
 4/11 anonim ***** válasza:
9%

A ChatGPT ezt írta:

HIV+ fertőzés esetén mikor jellemzőek a tünetek megjelenése?

A HIV-fertőzés tüneteinek megjelenése egyénenként változhat, és több szakaszra oszlik. Nézzük meg részletesen a folyamatot:

### 1. **Akut HIV-fertőzés** (első 2-4 hét)

Ez a szakasz röviddel a fertőzés után következik be.

- **Időtartam:** Általában 2-4 hét a fertőzés után.

- **Tünetek:** Influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek, amelyek közé tartoznak:

- Láz

- Torokfájás

- Fejfájás

- Izom- és ízületi fájdalmak

- Kiütések (gyakran a törzsön)

- Nyirokcsomó-duzzanat

- Éjszakai izzadás

- Fáradtság

- Emésztőrendszeri panaszok, mint hasmenés.

Ezek a tünetek gyakran enyhék, és sokan nem ismerik fel, hogy HIV-fertőzés állhat a háttérben. Ez az időszak a **szerokonverzió** fázisa, amikor az immunrendszer elkezd antitesteket termelni a vírus ellen.

---

### 2. **Lappangási szakasz** (tünetmentes vagy klinikai latencia)

- **Időtartam:** Évekig is eltarthat (kezeletlenül akár 8-10 évig).

- **Tünetek:** Ebben a szakaszban általában **nincsenek tünetek**, vagy csak enyhe tünetek, mint például:

- Időszakos nyirokcsomó-duzzanat

- Enyhe fáradtság.

A vírus ebben az időszakban is aktív, és lassan gyengíti az immunrendszert, de a beteg sokáig tünetmentes maradhat.

---

### 3. **Késői szakasz – AIDS** (kezeletlen HIV-fertőzés esetén)

Amikor a CD4-sejtszám jelentősen csökken (általában 200 sejt/mm³ alá), a beteg immunrendszere már nem képes megfelelően védekezni a fertőzésekkel szemben. Ez a szakasz az AIDS.

- **Tünetek:**

- Súlyos fertőzések (pl. tüdőgyulladás, gombás fertőzések, tuberkulózis).

- Fogyás (akár 10% testsúlyvesztés is előfordulhat).

- Krónikus hasmenés.

- Légzési nehézségek.

- Nehéz gyógyulás apró sebekből vagy fertőzésekből.

- Neurológiai problémák, például memóriavesztés, depresszió.

---

### Mikor érdemes HIV-tesztet végezni?

- Ha **magas kockázatú viselkedés** történt (védekezés nélküli szex, közös tűhasználat), érdemes 2-4 héttel az esemény után elvégezni egy HIV-tesztet, majd 3 hónap múlva ismételni.

- A **korai felismerés** kulcsfontosságú, mivel a modern antiretrovirális terápiával (ART) a vírus aktivitása jelentősen csökkenthető, és a beteg közel normális életet élhet.

Ha bármilyen tünetet észlelsz, vagy bizonytalan vagy, mindenképp fordulj orvoshoz és kérj HIV-tesztet!

Érthető, hogy aggódsz az eredmények miatt, főleg ha olyan betegségről van szó, mint a HIV, amelyről sok ijesztő dolgot lehet hallani. Azonban a laboreredmények és a jelenlegi tüneteid nem feltétlenül utalnak HIV-fertőzésre. Nézzük meg részletesebben, mit jelenthetnek ezek az értékek:

---

### 1. **Fehérvérsejtszám (WBC)**

**Eredmény:** 11.18 G/L (magas)

**Referenciaérték:** 4.20-10.80 G/L

A magas fehérvérsejtszám leggyakrabban **akut fertőzés**, például bakteriális vagy vírusos fertőzés esetén fordul elő. A szervezet ilyenkor mobilizálja az immunsejteket a kórokozók elleni harcra.

- **Nem kizárólag HIV-fertőzésre jellemző**, hanem szinte bármilyen akut gyulladásos folyamatra utalhat (pl. influenza, bakteriális torokgyulladás, bronchitis stb.).

---

### 2. **Neutrofil granulociták**

**Eredmény:** 74.3% (enyhén magas)

**Referenciaérték:** 40.0-74.0%

A neutrofilek a fehérvérsejtek egy típusa, amelyek főként **bakteriális fertőzések** esetén aktiválódnak.

- **Magas neutrofil-szám** általában **bakteriális fertőzést** vagy gyulladást jelez.

- Ha vírusos fertőzésről van szó, a neutrofilek nem mindig emelkednek jelentősen, de ez sem kizárt.

---

### 3. **Limfociták**

**Eredmény:** 16.9% (alacsony)

**Referenciaérték:** 19.0-39.0%

A limfociták (amelyek közé a CD4+ és CD8+ T-sejtek is tartoznak) az immunrendszer **vírusok elleni védekezésében** játszanak szerepet.

- Az **alacsony limfocitaszám** valóban előfordulhat HIV-fertőzés esetén, de sok más esetben is:

- **Akut bakteriális fertőzés** (mivel ilyenkor a neutrofilek dominálnak).

- **Stressz** vagy más immunrendszert érintő állapot.

- Egyes **vírusfertőzések**, például influenza vagy COVID-19 is okozhatják.

Fontos megjegyezni, hogy az abszolút limfocitaszámod (1.89 G/L) a normál tartományban van, ami **megnyugtató jel**. Ha HIV-fertőzésről lenne szó, hosszú távon az abszolút limfocitaszám is jelentősen csökkenne, különösen a CD4+ T-sejtek szintje.

---

### Miért nem valószínű a HIV a jelenlegi eredmények alapján?

1. Az **akut HIV-fertőzés** általában nem emeli meg a neutrofileket, hanem inkább a **limfociták szintje esik vissza drámaian**, ami nálad nem történt meg (az abszolút érték normális).

2. A **magas fehérvérsejtszám** és a **magas neutrofil-szint** inkább **bakteriális fertőzésre** vagy más akut gyulladásos folyamatra utal, mint például egy megfázás vagy influenza.

3. Ha HIV-fertőzés lenne az ok, gyakran megfigyelhető **tartós, nem magyarázható fáradtság**, súlyos nyirokcsomó-duzzanat, kiütés, és egyéb tünetek, amelyekről nem tettél említést.

---

### Mit tehetsz most?

1. **Nyugodj meg**, a laboreredményeid inkább egy akut fertőzésre utalnak, ami valószínűleg bakteriális vagy vírusos.

2. **Figyeld a tüneteidet:** ha azok súlyosbodnak, például elhúzódó láz, éjszakai izzadás, vagy súlyos fáradtság lép fel, keresd fel az orvosodat.

3. **HIV-teszt:** Ha nagyon aggódsz, és fennállt kockázatos esemény (védekezés nélküli szex vagy más), akkor 4 hét után érdemes HIV-tesztet végeztetni, majd 3 hónap múlva ismételni.

Ha további kérdéseid vannak, szívesen segítek!

A ChatGPT hibázhat. Fontold meg a fontos információk ellenőrzését.

dec. 2. 23:17
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Normál vérképből senki sem mondja meg, hogy van-e HIV fertőzésed,akármilyen eltérés is van ott. Ha ettől tartasz, akkor el kell menni szűrésre, de én Hepatitist,Szifiliszt is nézetnék.
dec. 3. 06:25
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Szia. Az nem rossz kezdésnek, hogy az abszolút limfocitaszámod a normál tartományban van. Viszont mindenképp menj el egy szűrésre, mert 4 hónap után egy esetleges HIV fertőzés még nem feltétlenül látszódna a vérképeden, és teljesen biztos csak teszt után lehetsz. Ha már ott vagy, nézesd egy teljes panelt (szifilisz, HBV, HCV stb.) Máskor meg eszedbe ne jusson gumi nélkül egy hivatásossal, mert onnan tényleg össze lehet szedni és a HIV nem egy mókás betegség.

Amúgy csak kiváncsiságból: nem tűnt fel, hogy van némi hmm… extrája a “hölgynek”?

dec. 3. 06:38
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
Hogy találtad meg másnap a Facebookon? Részegen az nem tűnt fel, hogy lóg neki valami, de annyira volt életenergiád, hogy az elérhetőségét elkérd? Csak kíváncsiságból kérdezem. Ezenfelül kívánom, hogy ne legyen semmi komoly bajod.
dec. 3. 18:54
 8/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
Ha kicsi is, de megvan az esélye.
dec. 3. 18:56
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nemigazán tűnt fel mivel háttal csináltuk, elég kevés ideig, meg hát a fszom se gondolta hogy ilyen jól néz ki egy fiu.

Másnap a nevére emlékeztem, gondoltam rákeresek, meglett.

dec. 3. 20:05
 10/11 anonim ***** válasza:
63%
írd ki a nevét, nehogy mi is elbambuljunk részegen 😂😂
dec. 4. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!