Húgyúti fertőzésre a 2. antibiotikum sem hat, mit csináljak? Aki volt már így mi lett, kórházba kellett mennie?
Mennyi c vitamint szedsz? Az pont ki tudja marni.
A húgyúti fertőzés, nem egy tünet, hanem egy pontos bemért diagnózis: vizelet vizsgálattal. Akár teszt csíkkal.
Ha a baktérium kikezdte a nyálkahártyát a húgyútban, akkor az antibiotikum szedésre nem fog hirtelen elszublimálni a "sérülés", hanem idő, mire meggyógyul.
Komolyabb esetben, pl. kórházi kezelésnél leukocitát, nitritet, vért szoktak napi szinten nézni a vizeletben, vérben pedig neutrofilt és crp-t. Nem azt szokták kérdezgetni, hogy csíp-e még. Hiszen az egy kísérő tünet is lehet.
Ja és én híve vagyok a fitoterápiás gyógyításnak és nagyra tartom a fokhagymát is, de nagyon nem javaslom a marokszámra fogyasztását, mivel nagy mennyiségben mérgezést és komoly véralvadási zavarokat tud okozni.
Gyógyszertárban, drogériákban tucatszámra lehet kapni kifejezetten húgyútra való gyógynövényes készítményeket.
A medveszőlő tartalmúakat az esetleges toxicitásuk miatt kerülném, de van ezer másik is.
Vér ugye biztosan valami sérüléstől van benne, hacsak nem feljebbről jön, pl. vesekő. Bár a megindult vesekő/vesehomok lejjebb is meg tudja sérteni.
Azt kell megérteni, hogy a csípés/irritáció, az közvetlen a nyálkahártya sérülés miatt van. Lehet bakteriális fertőzés, gomba, de egyéb ok is, ami felsértette.
Tegyül fel, hogy fertőzésed van és az antibiotikum már hatni kezdett: az antibiotikum nem gyógyítja be a sebeket, csak megszünteti a bakteriális gyulladáskeltést. A sérülések begyógyulása mindig idő.
Ez a sok antibiotikum, főleg fokhagymaval (ami szintén úgy hat) nagyon nem jó. Mert lehet most a természetes védekezőrendszered is irtottad ezzel a trióval.
Csak c vitamin (kb 3000 g) és napi 4 l víz elég kell legyen.
Esetleg megprobalhatsz napi egy teáskanál sót (de nagyon fontos, hogy csak kősó lehet vagy tengeri só, ne legyen benne kalium meg fehérítőszer).
Miért lesz jó a c vitamin, ami amúgy irritálja és a só, amiből amúgy is mindenki túl sokat eszik?
Értelmetlen.
Írtam, hogy nem mindegy milyen só. Egyébként ürül a szervezetből, a vizelet is sós, fertőtleníti a húgyútat.
Miből gondolod, hogy a c vitamin irritálja?
A húgyúti fertőzést gomba okozza (ami cukor miatt szaporodik el), az ellen tökéletes.
Nekem ezek váltak be máskor. Ha akarja kipróbálja, ha nem, nem.
Ja és Kérdező, most egyelőre kerülj mindent amiben cukor van, illetve a savas savanyított dolgokat is (édességek, lekvár, savanyúság, ecet majonéz, stb).
De az a baj, ennyi antibiotikum után én sem vagyok benne biztos, hogy megoldhatja-e a kérdező problémáját.
Antibiotikum helyett kellett volna ezeket. A népgyogyaszatban siman több liter víz ivasaval tudtak kezelni a felfazast.
De megpróbálni meg lehet.
Kérdező, ha semmi nem segít, keress valami megbízható természetgyógyászt (ha tud ajánlani ismerős). Az lehet meg tudja oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!