Torokbajom van, orvoshoz nem megyek vissza. Mitől gyógyulna meg? (lb hogy miről van szó)
1 hete piros, és nehezen nyelek, voltam orvosnál, azt mondta hogy "jaj alig piros, szopogass Strepfen-t" alig hazsnált valamit, meg mondtam neki, hogy nehezen nyelek, mintha gombóc lenne a torkomban.. aztmondta ha LÁZAS vagyok akkor menjek vissza... de nincs lázam a mai napig sem. egyszerűen semmi bajom nem lenne, csak az van, hogy reggel felkelek és tüdőből köhögöhök (asszem az a hurutos...) slejm is feljön... de iszok egy Coldrex-et reggel meg este is akkor ugye egész nap jó, és max ingerköhögés an egész nap, és nem érzek oylat, hoghy a mandulám alatt valami tű lenne, és nyelésnél szúrna...
reggel felkelek és ugyan ez megismérlődik...
hagymatea, mézes tea, citromos tea, strepfen(már alig)negro, coldrex,neocitran <--ezeket hazsnálom 1 hete
a lényeg:
reggel egy clodrextől jobban leszek egészen estig, de naponta ez a folyamat megismétlődik
mit tegyek? orvoshoznem megyek mésme vissza...
17/L
(és nekem ne írjatok ilyet hogy menjek vissza, mert szerintem fölösleges, és amúgy sincs már pénzünk gyógyszerre)
Köszönöm a válaszokat
1. az én dokim erre rég antibiotikumot írt volna (lásd hurutos köhögés) és már rég meg is gyógyultam volna tőle
2. az baj, ha nincs pénzetek, mert én Bioparoxot vettem múlt héten, 3 nap alatt rendbehozott, de 2200 Ft
A Bioparox szerintem is jó, de a panaszaid alapján érdemes lenne felkeresned egy fül-orr-gégész szakrendelést (sztk) mert a gombócérzés meg az, hogy lejjebb fáj, arra utal, hogy gégegyulladásod lehet. Ettől még a torkod lehet, hogy alig piros, és a gégédet a háziorvos nem látja, csak a gégész látja gégetükörrel.
Egyébként a Bioparox nagyon jó, valami diclofenac elég jól csökkenti a fájdalmat is meg a gyulladást is (Flector granulátum, Cataflam drazsé), és ha antibiotikumra van szükség (a gégegyulladásnál ez általában nem megkerülhető, mert majdnem mindig bakteriális fertőzés az oka) akkor javaslom a Forcid Solutab név alatt futó amoxicillin-klavulánsav származékot.
Ezen kívül létezik izlandi zuzmó név alatt futó szirup, az jól csökkenti a nyálkahártya irritációját.
Hallod ezek az orvosok teljesen lököttek. Csak akkor mondják, hogy beteg vagy, ha már legalábbis félúton vagy a hullaházba.
Nekem is hasonlóak a tüneteim (egyébként vírus van, ami éppen gégegyulladással jár, szóval valószínű elkaptad te is)... de nekem fel is ment 39,7-re a lázam...
Az orvos meg csak legyintett. Azt mondta szedjek algopirint meg c-vitamint.
De ami szerintem használhat... az a fokhagyma és a méz. Forró teába beledarabolsz fokhagymát, teszel bele mézet... és 10 percig hagyod állni. Utána megiszod. Persze ízesítheted amivel csak akarod. Nekem nem rontotta el a fokhagyma a tea ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!