Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Torokbajom van, orvoshoz nem...

Torokbajom van, orvoshoz nem megyek vissza. Mitől gyógyulna meg? (lb hogy miről van szó)

Figyelt kérdés

1 hete piros, és nehezen nyelek, voltam orvosnál, azt mondta hogy "jaj alig piros, szopogass Strepfen-t" alig hazsnált valamit, meg mondtam neki, hogy nehezen nyelek, mintha gombóc lenne a torkomban.. aztmondta ha LÁZAS vagyok akkor menjek vissza... de nincs lázam a mai napig sem. egyszerűen semmi bajom nem lenne, csak az van, hogy reggel felkelek és tüdőből köhögöhök (asszem az a hurutos...) slejm is feljön... de iszok egy Coldrex-et reggel meg este is akkor ugye egész nap jó, és max ingerköhögés an egész nap, és nem érzek oylat, hoghy a mandulám alatt valami tű lenne, és nyelésnél szúrna...

reggel felkelek és ugyan ez megismérlődik...

hagymatea, mézes tea, citromos tea, strepfen(már alig)negro, coldrex,neocitran <--ezeket hazsnálom 1 hete

a lényeg:

reggel egy clodrextől jobban leszek egészen estig, de naponta ez a folyamat megismétlődik

mit tegyek? orvoshoznem megyek mésme vissza...

17/L

(és nekem ne írjatok ilyet hogy menjek vissza, mert szerintem fölösleges, és amúgy sincs már pénzünk gyógyszerre)

Köszönöm a válaszokat

2010. nov. 2. 10:20
 1/3 anonim ***** válasza:

1. az én dokim erre rég antibiotikumot írt volna (lásd hurutos köhögés) és már rég meg is gyógyultam volna tőle

2. az baj, ha nincs pénzetek, mert én Bioparoxot vettem múlt héten, 3 nap alatt rendbehozott, de 2200 Ft

2010. nov. 2. 10:24
 2/3 anonim ***** válasza:

A Bioparox szerintem is jó, de a panaszaid alapján érdemes lenne felkeresned egy fül-orr-gégész szakrendelést (sztk) mert a gombócérzés meg az, hogy lejjebb fáj, arra utal, hogy gégegyulladásod lehet. Ettől még a torkod lehet, hogy alig piros, és a gégédet a háziorvos nem látja, csak a gégész látja gégetükörrel.

Egyébként a Bioparox nagyon jó, valami diclofenac elég jól csökkenti a fájdalmat is meg a gyulladást is (Flector granulátum, Cataflam drazsé), és ha antibiotikumra van szükség (a gégegyulladásnál ez általában nem megkerülhető, mert majdnem mindig bakteriális fertőzés az oka) akkor javaslom a Forcid Solutab név alatt futó amoxicillin-klavulánsav származékot.

Ezen kívül létezik izlandi zuzmó név alatt futó szirup, az jól csökkenti a nyálkahártya irritációját.

2010. nov. 2. 10:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Hallod ezek az orvosok teljesen lököttek. Csak akkor mondják, hogy beteg vagy, ha már legalábbis félúton vagy a hullaházba.

Nekem is hasonlóak a tüneteim (egyébként vírus van, ami éppen gégegyulladással jár, szóval valószínű elkaptad te is)... de nekem fel is ment 39,7-re a lázam...

Az orvos meg csak legyintett. Azt mondta szedjek algopirint meg c-vitamint.

De ami szerintem használhat... az a fokhagyma és a méz. Forró teába beledarabolsz fokhagymát, teszel bele mézet... és 10 percig hagyod állni. Utána megiszod. Persze ízesítheted amivel csak akarod. Nekem nem rontotta el a fokhagyma a tea ízét.

2010. nov. 2. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!