Kezeletlen hüvelygomba 2 év alatt feljuthat a méhemig? Ha nem, akkor meddig?
Körülbelül 2 éve lehet hüvelygombám. Édesanyámnak nem szóltam, mivel számomra fel sem merült, hogy esetleg fertőzésem lehet. Azt gondoltam teljesen normális a sárgás folyás. Végül aztán nagyjából fél éve vettem észre egy túrós állagú fehér valamit. Itt már elgondolkodtam, hogy ez azért csak nem normális. Végül szóltam az édesanyámnak és persze a neten is kutakodni kezdtem erről. Sokat olvastam arról, hogy ettől akár meddőség is kialakulhat. Őszintén, nagyon is megijedtem ettől, sőt még most is. Tegnap este óta Canesten krémmel kenem. Szerintetek mennyire lehet vészes az fertőzés?
16/L
Nőgyógyász.
Ráérsz tegnap elmenni.
A neten ne azt keresd, hogy 2 év alatt "jut fel a méhedig" (elég 5 perc), hanem, hogy milyen alapvető higiéniai szokásokkellenek ahhoz, hogy NE legyen fertőzésed (pl. wc-re menés előtt, tamponcsere ELŐTT megmosod a kezed, óvszert használtok, meztelen seggel nem ülsz le sehová még a női öltözőben sem, és hasonlók).
Ilyen régi fertőzés esetén nem elég a kenőcs, menj nőgyógyászhoz, ő felír majd egy tablettát és egy normális kenőcsöt. A Canesten talán elég, ha éppen csak elkezdődött, de még akkor sem mindig elég.
Kombinált fertőzés is lehet, ha évek óta sárgás színű. Lehet valamilyen baktérium plusz gomba. Kezeltetni azért érdemes, mert az elhanyagolt fertőzések (főleg a bakteriálisak) okozhatnak meddőséget, mert pl. elzáródhat a petevezeték. Ráadásul a nemi partnert is megfertőzi.
Gombaellenes szert a patikában is kapni, azzal lehet kezelni, de jelentkezz be egy nőgyógyászati vizsgálatra. Valószínűleg más is van a háttérben.
Itt lehet elolvasni a fontos infókat a témában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!