Rossz a lázmérőm? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Torokfájás, rossz közérzet, köhögés, orrfolyás... minden ami egy megfázás tünete. Szóval megmértem a lázam.
Az első mérés eredményét - mostanában fura módon - farenheitben adta meg a lázmérő. E szerint 41,4 fokos lázam van. Azért ezt enyhén sokkaltam. Gyorsan visszadugtam még egy mérésre. Ekkor visszaváltott celsiusba és most csak 37-et mutatott.
Na mondom akkor 3 a magyar igazság. Ez már csak 36,4-et...
Nem tudom, a következő mérés már azt mutatná, hogy kihültem és meghaltam?!
Szerintetek most akkor van lázam vagy nincs? :)
(Tudom vegyek másik lázmérőt... fogok is, de nem ma)
Hogy a p.ba fázna meg a csuklóra vagy bokára vizes ruhától???? Nem azt mondtam, hogy üljön jeges vízbe!
A csuklónál és a bokánál a legvékonyabb a bőr, így az oda tett vizes ruha gyorsabban "hűti le" a vért, így csökkenti a lázat. Orvos mondta... Jobb, mint a hűtő fürdő.
Köszi a válaszokat.
Egyelőre majd megfagyok... szóval inkább egy forró fürdőt veszek mint egy hidegfürdőt vagy borogatást.:)
"farenheitben adta meg a lázmérő. E szerint 41,4 fokos lázam van."
41 Fahrenheites hőmérséklet 22,6 Celsius!
"41 Fahrenheites hőmérséklet 22,6 Celsius"
Na ezt elcsűrtem, 5 fok celsius!
Meleg fürdőt semmiképp ne vegyél!
Én még emlékszek arra,amikor szalmonellás voltam.38,8°C volt a lázam és már a gyógyszer sem segített...Majd megfagytam,úgyhogy pléddel be voltam takarózva.Apum egyből küldött hütőfürdőzni.
Utáltam,nagyon rossz volt.Knkrétan már sírtam,azt hittem odafagyok a kádba.Így lement a lázam és már csak hőemelkedésem volt.Ugye nagyon fáztam és amikor a szüleim nem figyeltek újra betakaróztam...mondanom sem kell,hogy a lázam visszament,úgyhogy mehettem újra hűteni magam:(
Szóval ha hőemelkedésed is van,a meleg fürdő nem jó,mert felmehet tőle a lázad.
Pihenj sokat,igyál meleg teát.
Én a csuklómra és a homlokamra szoktam hideg vizes (kicsavart) textil zsepit tenni.Ezt tudom ajánlani neked is!
Esetleg,ha biztosra akarsz menni kérj kölcsön a szomszédtól egy lázmérőt (gondolom arra a két perce odaadná).
15/L
"41 Fahrenheites hőmérséklet 22,6 Celsius!"
Nem vagyok hülye... természetesen az átváltott értéket írtam le a kérdésben. :)
Farenheitben 106.6 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!