Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez lehetett cérnagiliszta?

Ez lehetett cérnagiliszta?

Figyelt kérdés

Elnézést a hülye kérdésért, de elkezdtem megkérdőjelezni magam, hogy biztosan azt láttam-e, amit láttam.

5 nappal ezelőtt kellemetlen érzésem lett egyik pillanatról a másikra végbéltájékon (értsd: viszketés), szóval kábé 10 percen belül kierőltettem magam a wc-re, hogy csekkoljam, mi a helyzet. A székletemben nem volt semmi, azonban a papíron találtam egy, fehér, kb félcentis valamit, ami mintha mozgott volna (de már ezt is megkérdőjelezem, mert olyan közelről vizslattam, hogy lehet csak a levegő mozgatta meg, amit kifújtam). Egyből bepánikoltam, hívtam a háziorvosom, aki felírt nekem vermoxot (napi 3x 2). Mindent kifertőtlenítettem és teszem azóta is.

A dolog érdekessége, hogy azóta semmi panaszom nem volt, sem a kezelés alatt, sem utána, és nem találtam semmit a wc-n, fehérneműn, nem viszkettem, semmi. Azóta is figyelek a higiéniára.

Lehetséges, hogy egyben benyeltem valami gilisztát, ami valahogy túlélte odabenn? Kellene, hogy legyenek kellemetlen panaszaim? Vagy az is lehet, hogy időben „elkaptam” a dolgot?

Mindenesetre 2 hét múlva megismétlem a kezelést, de jó lenne tisztán látni. Esetleg ha valakinek van tapasztalata, tudna segíteni? Nem akarom mindennel a dokit zargatni.

Köszönöm!

máj. 28. 15:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehetséges, hogy cérnagiliszta. Van cica, kutya otthon?

Viszont van, hogy aranyér, esetleg végbèlrepedés okoz viszketést. De pl egy kellemetlen fehérnemű vagy izzadás is tud ilyet okozni.

máj. 29. 00:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Nincsen, de egyébként cérnagiliszta csak emberben telepszik meg, elvileg amúgy sem kéne elkapni állattól, szóval ez a része irreleváns. A kérdésem inkább az, hogy a fentiek alapján ez normális-e? Ha az, miért nem ürült semmi egy teljes kúra után, ha pedig nem az, mi volt az, amit találtam? Elég érthetetlen. Aranyér pedig nem lehetett.
máj. 29. 10:24
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát akkor nézz utána, hogy honnan tudsz cérnagilisztával fertőződni.

A masik meg, ha ennyire tudod, akkor miert írod ki?

Az, ha parazita fertőzésed volt teszem azt és nem ürült ki nyilván, nem normális, de nem mi fogjuk az okát megmondani.

máj. 29. 12:01
 4/10 A kérdező kommentje:
De a kérdésem nem arra irányult, hol kaphatom el, benne is van a posztban, hogy inkább tapasztalatokra vagyok kíváncsi, volt-e valakinek ilyen, nem tudom, mi nem egyértelmű itt most
máj. 29. 13:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül nyilván köszönöm a hozzászólásod, nem is olyan hangnemben akartam írni, csak nem a fertőzés okának megkeresése volt a kérdésem célja
máj. 29. 13:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Pedig az egyik legfontosabb az ok kiderítése, mert hiába kezeled magad, ha újra fertőződsz mindig.
máj. 29. 16:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Szerintem félreértjük egymást.:) Ismétlem, figyelek a higiéniára, pontosan tudom, hol lehet elkapni és mi által, illetve hogy lehet megakadályozni a visszafertőződést, de nem ez volt a kérdésem, nem tudom ennél jobban kihangsúlyozni, nem hiszem el hogy ennyire nem érthető amit írok
máj. 29. 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Na jó, hát ha ennyire flegma vagy meg értetlen 😃

Ja meg buta is. Ha nem lennél az tudnád, hogy ez nem (csak) higiénián múlik.

De én nem próbálok neked segíteni azzal, hogy azt írom le, amit te elfogadnál.

Olyan nincs, hogy lenyelsz egy gilisztát, ami kijön egyben. Megemesztenéd. Sőt abban sem vagyok biztos, hogy féregfertőzésed volt, mert az nem egy darab gilisztával jár.

De sosem lehet tudni. Viszont, ha ilyen fertőzesed volt, szedheted a veromoxot, ami am kva élet, hogy kipusztítja, nem fogsz meggyógyulni, ha a kiinduló pont nincs megszüntetve. Flegmázol, de a válaszokat nem fogadod el...

Akkor minden jót, hisztizz tovább!

máj. 29. 22:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Húha, ezért írtam az előző kommentemben is, hogy eléggé félreértjük egymást.

Az okot kb lehetetlen megtalálni, háziállat / gyerek hiányában, bárhol el lehet kapni, tömegközlekedéstől elkezdve rosszul hőkezelt húson át. Az egyetlen dolog amit így tehetek: figyelni a higiéniára. Értsd ezalatt: mindennap 90 fokon mosni, fertőtleníteni, cserélni az ágyneműt, fehérneműt, törölközőt, mindent portalanítani, félóránként kezet fertőtleníteni, stb. A higiénia alatt nemcsak a személyes higiéniát értjük.

Feltettem egy kérdést, ami arról szólt, egyáltalán volt-e fertőzésem (hiszen én sem vagyok benne biztos), van-e valakinek ilyesmi tapasztalata, mire válaszoltál, keressek okokat, mert visszafertőződhetek. Ezzel teljesen tisztában vagyok, de nem ez volt a kérdésem, hiszen abban sem vagyok biztos, elkaptam-e. Ezt le is írtam, egész pontosan 3 alkalommal próbáltam megmagyarázni, hogy valami egészen másra lennék kíváncsi. Az, hogy te ezeket a kommenteket a saját kényed-kedved szerinti, passzív agresszív hangsúllyal olvastad el, az nem az én problémám, hiszen még le is írtam, hogy köszönöm a segítséged, és ne támadó hangsúllyal olvasd ezeket. Majd te ezek után személyeskedsz, és lebutázol.

Hát… neked is minden jót.

máj. 30. 11:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Olvasd vissza kérlek az összes válaszomat, mert nem ennyi volt!

Az, hogy neked tényleg az volt-e? Látatlanba senki nem tudja megmondani. Az, hogy cérna giliszta volt-e az az egy darab, amit lattál szerintem tuti, hogy nem. Valami rostot tudnék elképzelni...de nem láttam, nem tudom. Csak segíteni próbáltam, hogy nem csak cérnagiliszta okoz viszkető tüneteket.

Azért jobbulást kívánok és remélem semmi komoly!

máj. 30. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!