Lesz az idén h1n1 járvány? Érdemes oltatni? Más vírustörzs van idén a vakcinában? Tavaly én oltattam.
Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 19:38
11/19 Plaga válasza:
Cáfolnám ezt az állítást, hogy nem haltak bele. Én egy konkrét esetről tudok, amikor egy ismerősöm asztmás rohamot kapott az oltás beadása után kb. fél órán belül, amibe bele is halt. Mindenki mérlegeljen saját maga. Én személy szerint nem fogok oltatni.
12/19 anonim válasza:
"És az, hogy valaki szájhősködik, mert csont egészséges fiatal, aki még halált és betegséget nem látott, nem érdekel. Leszarom."
Drága kérdező lassan 2 éve lesz, hogy édesapám meghalt:(, szóval ne dumálj itt, hogy ki látott már betegséget, és halált és ki nem, főleg úgy, hogy nem is ismered azokat akik itt válaszolnak neked!
13/19 anonim válasza:
Ha te tényleg orvos vagy, akkor mégis miért itt kérdezgeted, hogy milyen vírustörzs van, meg hogy érdemes-e oltatni, meg hogy lesz-e járvány?!? Miért kamuzol? :D:D
14/19 anonim válasza:
Az ÁNTSZ honlapján érdemes elolvasni a témára vonatkozó információkat. Oltatásnál mindenki mérlegeljen maga, mivel kockáztat többet: ha beoltatja magát, vagy ha nem? Mekkora az esélye a szövődmények kialakulásának és azok milyen súlyosak lehetnek egyik vagy másik esetben?
16/19 A kérdező kommentje:
Nem kamuzok, nem vagyok infektológus, magyarul nem vagyok "közelebbi kapcsolatban" a vakcinával, mint maások, csak egy egész kicsit. Nem vagyok beavatva az egész oltás-kamu dologba (ha esetleg arról van szÓ), mint ahogy biztosat mondani - mint már írtam - egyik orvos sem tud. Ezért nem hiszem, hogy bűn lenne érdeklődni, ki mit hallott az ügyben. Azt hinni hogy kamuzok, szíved joga.
2010. nov. 4. 12:51
17/19 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy meghalt a papád, de nem tudom, hogy melyik választ írtad te, úgyhogy most erre mást nem tudok írni. Ha az oltás híján halt meg h1n1-ben, akkor van értelme az oltásnak, ha meg oltás mellett, akkor úgy hallottam, ezeknél az embereknél nem telt el az a 2 hét, ami alatt a védettség kialakul. Sőt ebben a 2 hétben még veszélyesebb a fertőzés.
2010. nov. 4. 12:53
18/19 anonim válasza:
Kedves kérdező! Te is tudod,hogy a védőoltásokat nem csak akkor "érdemes" beadatni,ha konkrét járvány várható.Hiszen gyermekparalízis-járvány sem,és szamárköhögés-járvány sem várható.Mégsem gondolkodik rajta egy szülő,és egy gyermekorvos sem,hanem születés után azonnal beadják a babáknak a (szintén higanyvegyületet tartalmazó)BCG oltást,mégis viszonylag kevesen "gondolkodnak" azon,hogy nem kellene.(akik igen,azoknak a felelőtlenségéről megvan a véleményem,de az más téma)Ha te a rizikócsoportba tartozol valamilyen oknál fogva,nem értem,miért gondolkodsz.Az egész tavalyi médiabotrányban egy felelős,normális megnyilatkozást hallottam,az pedig Czeizel Endréé volt.Hát nekem ez a véleményem.
19/19 A kérdező kommentje:
Az általad említett járványok azért nem várhatók, mert a népesség nagy %-a be van oltva ellenük, ami a h1n1-ről nem mondható el.
Mindazonáltal egyetértek Veled, h a rizikócsoport oltassa magát. Köszönöm a választ!
2010. nov. 9. 09:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!