Férges vagyok? Ma a székletembe férgeket vettem észre. Eddig nem nagyon figyeltem. Mi okozhatta? Nyers hús talán? Mi okozhatta?
Figyelt kérdés
Főztem és megkóstoltam a húst elég rágós,nyers volt még de csak 1 kis kocka volt.Valami ellenszert adjatok már légyszíves.:S2009. jan. 4. 22:28
1/13 anonim válasza:
Fokhagyma minden mennyiségben! Az kiűzi őket.
2/13 anonim válasza:
Orvoshoz kell menni, majd ő ír fel féreghajtó tablettát.
fokhagyma?! ez nem nátha, amit mézzel citrommal is ki lehet kúrálni orvos nélkül!
3/13 anonim válasza:
Rengeteg fajta bélféreg van, kezdve az apró fonalférgektől egészen a méteres nagyságig megnövő galandférgekig. Van köztük olyan, ami az életének a nagy részét a bélfalon átjutva a különböző belső szervekben tölti (hasüreg, máj, de pl. szem is!). Mint látod, ez nem játék. Ha a legkisebb gyanú is van, irány az orvos, székletvizsgálat után felír neked majd valami antihelmetikumot, és elmagyarázza, hogy nem rágcsáld a nyers húst... Jobbulást!
4/13 anonim válasza:
Szia! Irány a háziorvoshoz! Ez nem játék.
5/13 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a hús okozta, ha kisebb férgeket láttál a székletedben. Az ilyenek úgy terjednek, hogy valakinek a környezetedben van bélférge, és nem mosta meg rendesen a kezét, WC után, Te pedig valaminek a közvetítésével(lehet akár kézfogás, vagy bármiyen tárgy, amihez mindketten hozzáértetek)szépen bekebelezted a kezén lévő "maradékot".Ezt hívják feco-oralis, azaz székletből szájba történő terjedésnek.Menj orvoshoz!
6/13 anonim válasza:
Mindenképpen orvoshoz kell menni.
7/13 A kérdező kommentje:
De én nem akarok menni :( ettem foghagymát ma már nem láttam semmit a székletben.
2009. jan. 5. 20:55
8/13 anonim válasza:
Pedig ez háziorvosi szinten megoldható! Ad egy székletminta-gyűjtő tégelyt, azt te otthon szépen megtöltöd mintával, ő elküldi a laborba, és ha az eredmények férgességet igazolnak, akkor felír neked féreghajtót. Te ezt szépen beszeded, és utána kontrollvizsgálat gyanánt újabb tartály... De ha valami kibékíthetetlen ellentét van közted és az orvostársadalom között, akkor próbálkozz a gyógyszertárban féreghajtót venni (Vermox és Decaris, de elvileg vénykötelesek), ha ez sem megy marad a fokhagyma. Néha az állatorvosok is ezt írják fel... Ja, és persze viseld a (nem túl bölcs) döntésed következményeit. Olvasnivaló: [link]
10/13 anonim válasza:
Ha nem jártál külföldön, nem valószínű hogy veszélyes férgek, a kutyák macskák mindegyike férgekkel ferőzött, tőllük lehet a leg könyebben megkapni, a fokhagyma pedig nagyon hatásos ellenük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!