Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek körömba ellen?

Mit tegyek körömba ellen?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, 15 éves korom óta körömgombával küzdök. Már megjártam bőrgyógyásztól kezdve a pedikűrösig. A bőrgyógyász beküldött gombát kitenyésztetni laborba de nem sikerült sajnos, de felírta a terbisilt amit vegig szedtem max ha elfelejtettem akkor nem. Tavaly óta pedikűröshöz járok mert lánykén ez kicsit sok a lelkemnek… Valaki aki hasonlóval szenved. A lézeres körömgomba eltávolítás megéri? Más ötletem már nincs, cukorbetegséggel ijesztgettek egyszer pedikűrösnél, de mindig jó a cukrom a laboron…😭 Rettentően önbizalomromboló, egész nyáron csináltatnom kell hogy elfedjem nyaraláson és strandon.., grapfruitmag kivonatot is szedtem már

2024. márc. 5. 13:29
1 2
 1/12 anonim válasza:
0%
van szaga is?
2024. márc. 5. 13:35
 2/12 anonim ***** válasza:

A szájon át szedhető gombaellenes készítményt a lenövésig kell szedni, vagyis fél-egy évig, kombinálva ecsetelővel. A lézerre a bőrgyógyász azt mondta, ártani nem árt, de nincs bizonyíték a hatásosságára, de azt is hosszú távon kell alkalmazni.

És ha egyszer már volt körömgomba, akkor bármikor visszatérhet, nagyon kell figyelni, hogy időben el legyen kapva, amikor még könnyű kezelni.

2024. márc. 5. 14:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Nincs bizonyított hatása, de ha van rá pénzed kipróbálhatod. Teafa olaj is jó rá elvileg. Ha használsz lábsprayt, krémeket a lábadra, akkor hagyd abba, attól is lehet.
2024. márc. 5. 14:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Le kell festeni.
2024. márc. 5. 20:02
 5/12 A kérdező kommentje:
4-es azzal hogy elfedem a problémát nincsen megoldva, a körömgomba ha eldurvul káros…
2024. márc. 5. 20:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Teafa olajat próbáltam évekig de csak megmarta vagy teljesen kifehérítette sajnos nem vitte le. Azert is érdekelne a lézerrel a tapasztalat mert feleslegesen nem akarom erre költeni az ösztöndíjam🥲
2024. márc. 5. 20:05
 7/12 anonim ***** válasza:

4.

Hogyan durvul el? A körömgomba esztétikai probléma, ezen kívül nem okoz semmit. Ha nem látható, azzal a probléma 99%-ban meg van oldva.

2024. márc. 5. 20:08
 8/12 A kérdező kommentje:
Hogy ha nem kezeled egyáltalán nem egészséges és bekerülhet a véráramba is meg stb. Amúgy meg nem elég elfedni mert nem akarok megvastagodott körmöket meg stb…
2024. márc. 5. 20:26
 9/12 anonim ***** válasza:
7: az megvan, hogy bizonyos gombatípusoknál a köröm deformálódik? Lehet festeni, de messziről látszik, hogy gáz van vele.
2024. márc. 5. 20:49
 10/12 anonim ***** válasza:
8. Mi kerül a véráramba? Ezek gombák.
2024. márc. 5. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!