Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kislányom tele van piros...

Kislányom tele van piros pöttyökkel, nem hólyagok, nagyon náthás, mi ez? Lehet skarlát?

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 21:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem azonnal keresd fel az ügyeletet. Ez nem játék. Lehet allergia is, de valamilyen himlő is.Ezeket mielőbb orvosnak kell látni!!!Este ügyelet!!!
2010. okt. 20. 22:01
 2/6 anonim ***** válasza:
A doki megmondja. Ha nincs kocsid, vagy a kicsid lázas, hívd ki az orvost. Ha telefonálsz mondd el, mi a baj.
2010. okt. 20. 22:09
 3/6 anonim ***** válasza:
De most te komolyan ide teszed fel a kérdést, ahelyett, hogy már rég kórházban lennétek? O.o
2010. okt. 20. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Nézd meg a nyelvét, hogy vannak-e rajta kis "szemölcsök". Ha olyan, mint a málna, kkor lehet, hogy skarlát. Bár skralátnál inkább a hason szokott kiütés lenni, és nem társul hozzá nátha (legalábbis én nem voltam taknyos, amikor skarlátos voltam). A hasának a kitüések meg olyanok, mintha grízzel le lenne szórva.

Itt egy kép a "málanyelv"-ről:

[link]

Egyébként meg miért kéne rohanni az orvoshoz attól, mert náthás és kijött rajta valami kiütés? Ha lázas, akkor persze más, de nem írta a kérdező, hogy láza is volna.

2010. okt. 20. 22:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha adtál neki valami gyógyszer, szerintem csak allergia.
2010. okt. 20. 22:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem volt láza, de most már hányt és forró lett a kis teste. Párom kihívta az ügyeletet, kapott injekciót. Most már alszik, de nagyon nyugtalan. Orvosnő szerint lehet, hogy skarlát, az iskolában (elsős) ma több gyerek is rosszul volt. Járvány van, a kisfiamat elvittük a nagyiékhoz, talán nem kapta el (még csak három éves). Én maradok mellette, páromnak dolgozni kell menni reggel.
2010. okt. 21. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!