Ez Norovírus/ Rotavírus lehet?
4 napja kezdődött hogy híg székletem van hasfájással, emiatt 3-4 óránként kénytelen vagyok székletet üríteni.
Az első napon hőemelkedésem és gyengeségérzetem volt, de a második napon lement a hőemelkedésem, de ekkor kezdődött el az el nem múló hasfájásom lágy széklettel és sok sok szellentéssel.
Ételmérgezés nem lehet, az elmúlt 2 hónapja diétázom és minden nap ugyan azokat az ételeket eszem.
Norovírus, Astrovírus néhány nap alatt gyógyul. Lehet Campylobacter vagy ritka E.coli (O157, O111) törzs akár, Salmonella vagy más baktérium is, nem csak vírus!
Ha minden nap ugyanazokat az ételeket eszed, (és ez nem elég változatos), akkor a normál baktériumflórád akár károsodhatott is. Probiotikummal rendberakhatod.
Attól is függ, hol fáj a hasad, a vakbélgyulladás is járhat hasmenéssel, és erős jobboldali alhasi fájdalommal.
Szia kérdező!
Mi lett neked végül? Nagyon hasonlóan vagyok én is jelenleg, vizes/nyákos széklet ürül, első nap 2 óránként mentem kb, tegnap és mára kevesebb, de még tart. Csak enyhe hőemelkedés (37,3) és fejfájás van mellé.
Azta akkor neked ezek szerint több mint négy napig ment a hasmenéses buli, nem semmi.
Remélem már javulok majd én is, lehet megpróbálom majd a széntabit én is. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!