Ez tüszős mandulagyulladás?
Ugye nem tályog? Kisfiamnak ilyen a mandulája, tegnapelőtt este voltunk orvoshoz, akkor még nem volt ez a lepedék rajta, de írt Cefzilt. Tegnapelőtt és tegnap egész nap 39.3 láza volt, lázcsillapítóval 38.3-ra csökkent. Ma már 38 alatti, de folyamatosan van hőemelkedése, illetve a tályog tünetei fennállnak:
Nyelési nehézség vagy fájdalom.
Nyitott szájjal való légzés.
Lázas állapot, hidegrázás.
A beszéd megváltozása, orrhangúvá válás.
Akinek volt már tályog, meg tudná nézni a képeket, hogy ez úgy néz-e ki vagy sem?
Háziorvos csak holnap este 18-tól lesz.
Képek:
Nagyon ügyesen ülteted el a gyerekben a hipochonderséged.
Sima tüszős mandulagyulladás.
A mandulakőnek nem tipikus torokgyulladás tünetei vannak. Nem tudom minek rémísztgeted te is, hogy keressen rá neten. Ennyi erőből szájpenész is lehet, tályog, vagy egy rakat egyéb dolog, ami netes képek alapján össze keverhető a simatüszős mandulagyulladással is. Aminek tipikusan a fent felsoroltak a tünetei.
Nekem meg egyszer volt egy foltom, amire rákeresve pont ugyanolyan volt minden képen, amin bőrrák volt. Egy sima 2 hónap alatt elmúló teljesen veszélytlen rózsahámlás volt.
Szedje tovább a gyógyszert, holnap meg vidd el orvoshoz ha ennyire aggódsz. De semmi baja nem lesz.
A szájpenász teljesen máshogy néz ki, nem ijesztgetés, hanem nekem így nézett ki és az eltávolításával szünt meg. Nekem nincs lépem, emiatt másabb helyzetben vagyok, meg egészségügyi egyetemen tanulok emiatt is.
Annyi, hogy az orvosnak mondja, hogy szerinte ez van. A nem gyógyuló mandulagyulladás ijesztőbb, mint a mandulakő. Tök gyakori jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!