Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Orromban lévő sebre?

Orromban lévő sebre?

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja seb van az orromban. Fújásnál lejön a teteje és csíp, pedig óvatosan fújom az orrom. Bőrgyógyászat fél évre ad időpontot, fülészet bórvazelines kenőcsöt ajánlott telefonban. Semmit nem használ. Háziorvos szerint sokat fújtam az orrom, ami abszolút nem igaz, mert beteg sem voltam. Hova menjek már?? Mit tudok venni ami nem receptes? Olyan mintha egy herpesz lenne vagy nem is tudom. El vagyok keseredve. Nincs normális ellátás. Még nagyobb dolgokban sem, nem hogy az én kis sebemmel.

#orr #orrbanseb
2023. szept. 10. 07:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Kérj időpontotot a fül-orr-gégészetre és mutasd meg egy orvosnak. Valóban nincs a helyzet magaslatán a magyar egészségügy, de azért ennyire nem rossz a helyzet. Júniusban voltam fül-orr-gégészeten, amikor kértem időpontot, két hétre rá kaptam is. Ha akut probléma lett volna, még aznap fogadtak volna.
2023. szept. 10. 08:10
 2/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Vazelin felemás dolog, bőrbarátnak is mondják, ugyanakkor vízelvonó hatása is van, tehát szárítja is a bőrt.

Étolajjal is lehet próbálkozni (E-vitamin), de az is hasonló.

Legjobb megállni, hogy semmit nem raksz bele, csak hagyni gyógyulni, természetes úton.

Vagy gyógyszertárban kérdezted volna, tudnak ajánlani készítményeket, kamillás, körömvirágos stb.

DM-ben is lehet kapni tengervizes orrspray-t, ami a beszáradást fellazítja.

2023. szept. 10. 08:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem kaptam időpontot erre a panaszra! Most szabadság van szeptember 25-én lesz újra rendelés, nem is tudnám felhívni.
2023. szept. 10. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!