Gyerekek között dolgozó felnőttek hajtetvesség ügyei: hogyan oldjátok meg, felnőttek, a rendszeres önvizsgálatot és netán kezelést?
Értelemszerűen nem arra gondolok, hogy nem járok kieresztett hajjal és netán még tetveket is távol tartó olajat spriccelek a felkötött hajamra, amitől mondjuk én magam is rosszul vagyok és valószínűleg másokat is távol tart tőlem.
Utálom azt a frusztrációmat, hogy nehogy tetves legyek, mert nem egy országban élek az anyukámmal és ki más húzkodná le szálanként az állatokat vagy a tojásait, ha netán mégis tetves lennék.
Van sertefésűm, amely vastagabb fogú és csavartak a szálai, mint egy áltagos fésűnek, elvileg az a tojásokat is kifésüli és a Wikipédia szerint hetente egyszer érdemes átnézni, annál nem is foglalkoznék többet ezzel, de felmerült bennem, hogy mi van, ha netán tényleg tetves lennék egyszer, ne adj Isten, akkor hogy tudom egyáltalán leellenőrizni magam...?
Ja, egyedül élek, persze, mert különben magam is kitaláltam volna, hogy valaki ellenőrizze le, de ez olyan intim és megalázó kérés szerintem, hogy nem is tudom, kitől kérnék ilyet...
Óvónő vagyok, külföldön, ahol tabusítva lett a hajtetvesség témája, nem szabad róla az óvodákban beszélni, nehogy megszégyenítés érjen bárkit is, ergo itt a másik véglet, hogy folyamatos fertőzések vannak mindenhol, újra és vissza, és még ha a gyanús gyerek szüleinek lehet is szólni, nincs otthon maradási kötelezettség és senki sem ellenőrzi, hogy tényleg lekezelték-e... Agyrém... Tán úszósapkával a fejemen kéne járnom dolgozni...
Nekem is van egy ilyen fóbiám. Én suliban tanítottam (már nem) és egyszer sikerült összeszednem. Azt kell mondjam, előbb -vagy utóbb észreveszed. Ha ennyire erre fókuszálsz akkor valószínűleg előbb. Egyedül is ki lehet kezelni, én is úgy csináltam.
Sajnos, amúgy itt se foglalkoznak már ezzel úgy, mint mondjuk az én gyerekkoromban. Úgy tudom, itt is csak jelzik a szülőnek, de nem lehet erőszakkal otthon tartani a gyereket.
Attól függetlenül, hogy már nem dolgozom iskolában, továbbra is gyerekekkel foglalkozom, szóval megvan még a parám, meg mondjuk tömegközlekedésen is láttam már, hogy nagy, húsos tervek mászkálnak valaki fején. Én teafaolajat szoktam cseppenteni a samponomba. Állítólag nem szeretik, de nem érezni a szagát a hajamon egyáltalán. Jó, mondjuk alapból van egy teafaolaj fétisem, szerintem mindenre jó 😁De végülis eddig bevált, nem vagyok tetves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!