Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Bőrgomba, mégis mitől alakulha...

Kerdesekkel teli kérdése:

Bőrgomba, mégis mitől alakulhat ki? Fertőző?

Figyelt kérdés

Három hete vettem észre a vádlimon egy apró kör alakú bőr elváltozást, először nem foglalkoztam vele, azt hittem gyantázás során égettem meg, de egyre nagyobb lett

Majd a karomon is megjelent, már eléggé elterjedt a mellkasomon is.

Voltam vele orvosnál, bőrgombára tippelt, de nem mondta biztosra.

Elküldött vérvételre, ahová jövőhéten fogok menni (ez volt a legközelebbi időpont)

Kértem Bőrgyógyászatra is előjegyzést, de csak októbertől tudnak fogadni....

Írt fel a doktor egy antibiotikumos kenőcsöt, de még nem mertem vele kenegetni..

Mitévő legyek?

A városunkban egyszerűen nem tudok még magánuton sem bőrgyógyászhoz eljutni..

Kicsit bepanikolt, munkám során emberekkel érintkezem, megfertőzhetem őket?

Eddig azt hittem ekcéma, mert anyukámnak is volt hasonló tavaly nyáron a meleg miatt..

De így hogy kiderült gomba.. Undorító nagyon..

Mármint a tény, hogy gombás a bőröm

2023. aug. 17. 18:22
1 2
 11/14 Ypszilon1980 ***** válasza:

Gomba spórák a levegőben is vannak, bőrön is, aztán ha jó táptalajt talál, akkor elszaporodik.

Ja az frankón tetszik nekem is, hogy nem tudja mi az, de azér AB kenőcsöt kapsz. Inkább vegyél Canestent, addig mire lesz valami már lehet el is múlik, ha gomba volt legalábbis.... Bőrgyógyász meg októberre van, hát gratulálok.

2023. aug. 21. 16:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem ultel sokaig ugy, hogy a vadlid odatapadt, izzadt valamihez? A fulledt meleg boven eleg.
2023. aug. 27. 19:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia! A bôr gombàs fertôzéseinek kialakulàsàt minden olyan tényezô segiti, amely a bôr természetes védekezôképességét gyengiti, illetve kedvez a gomba szaporodàsànak. A gomba a meleg, nedves környezetet kedveli és közvetlenûl bôrrôl bôre vagy közvetve ruhàzaton, törölközôn, àgynemûn, padlòszônyegen keresztûl terjedhet, ahol a gombaspòràk hònapokon is fertôzôképesek maradnak. A bôrgombàsodàs magàtòl nem gyògyul meg, idôvel a fertôzés nagyobb felûletekre, sôt màs testrészekre is àtterjedhet, és komoly szôvôdmények forràsa lehet.
2023. aug. 27. 23:23
 14/14 A kérdező kommentje:

Bocsi, hogy újra itt..

De ma voltam háziorvosnál ismét, mivel a vérképem, vizeletem nem mutatott eltérést, el fogyott a kenőcs, amit felírt előzőleg, így vissza mentem hozzá

Most helicobacterre gyanakszik, úgy hogy nincsenek gyomorpanaszaim, és utána néztem az én foltjaim nem olyanok, mint amik ennél a betegségnél szoktak elő jönni.

Azt mondta menjek el hozzá magán úton vérvételből megtudja mondani, írt fel másfajta krémet ill antibiotikumot is.

Szerintetek elmenjek hozzá?

Én azon gondolkodom, hogy inkább kiváltom a felírt dolgokat, és várok

2023. aug. 30. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!