Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért nem adja ide az antibiot...

Miért nem adja ide az antibiotikumot?

Figyelt kérdés

Egy gyerekkorom óta ismert jó ismerősöm gyógyszertátban dolgozik és mentem volna, hogy adjon már vény nélkül antibiotikumot, de nem ad, egyszerűen nem lehet meggyőzni. Rendesen megvásárolnám, csak nincs felirva, és nem adja ki vény nélkül nekem sem. Azért kellene, mert lebetegedtem, köhögök, lázas vagyok, bakteriális fertőzés miatt kiírt az orvos 10 szem antibiotikumot napi 2x 5 napra. Beszedtem, letelt az 5 nap. Nem gyógyultam meg. Nem jó az antibiotimum. Elmentem az orvoshoz, hogy írjon fel másikat, erre azt mondta, hogy nem ír fel mert beszedtem 10 darabot 5 nap alatt és nem szabad szedni egy darabig antibiotikumot. Az ügyeletre mentem, hogy írjon fel, de nem ír fel, én hülye ,mert elköppintettem magam, hogy most szedtem 5 napig a háziorvos miért nem ír fel. Azt mondta, a háziorvos ès ügyelet is, hogy majd magamtól meggyógyulok. Ez nem így működik.

Most mindenképp így akarok vásárolni antibiotikumot, ahogy írtam, de nem ad a gyógyszerész, hiába ismerős. Miért?

2023. ápr. 7. 21:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Mert buncselekmeny.
2023. ápr. 7. 21:32
 2/14 anonim ***** válasza:
89%

Te nem a legelesebb kés vagy a fiókban, az biztos.

Mindenesetre nekem tetszett a mese. 😂😂😂

2023. ápr. 7. 21:35
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
Szedjél valami homeopátiás szarrt, neked az is jó lesz, mert úgysem érdekel az orvos véleménye, csak valamit a szádba akarsz dugdosni, hogy lenyugodjál. Vagy most úgyis húsvét van, vegyél be napi 3×2 nyúlbogyót.
2023. ápr. 7. 21:46
 4/14 anonim ***** válasza:
67%

Ezek szerint nem bakterialis fertozesed volt, ezert nem hatott.

Innentol kezdve fejre is allhatsz, beszedheted a vilag osszes antibiotikumat, akkor se fog mukodni.

Meg fogsz gyogyulni, csak ne pattogjal, talan ha az ismerosod meg az orvosok basztatasa helyett a seggeden maradnal, par nap es semmi bajod nem lenne.

2023. ápr. 7. 21:52
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
A gyógyszertárban szoros elszámolásban vannak a gyógyszerek. Kiadott antibogyónak kell lennie hozzá tartozó receptnek.
2023. ápr. 7. 22:03
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, maradtál volna pár napig az ágyban a patika, meg az orvos, meg az ügyelet látogatása helyett, és máris jobban lennél.

Fölösleges és káros is úgy bekapkodni az antibiotikumot, mint a tik-tak cukorkát.

2023. ápr. 7. 22:05
 7/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
80%
Recept nélkül nem tudsz antibiotikumhoz jutni, az vényköteles. Amúgy lehet szedni tovább is AB-t, de szerintem a dokid is látta, hogy gondod van és arra nem jó az AB....Majd rendbejössz.
2023. ápr. 7. 22:10
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
Pont az ilyen retardok miatt vényköteles az antibiotikum. Miattatok fejlődnek ki az egyre újabb antibiotikum-rezisztens törzsek, mert minden szarra nyomnátok, nyomjátok az antibiotikumot a maradék eszetek nélkül. Konkrétan egy rakás ember megnyomorodását és halálát okozzátok a seggfejségetekkel, akik belehalnak vagy lerokkannak a rezisztens kórokozók okozta fertőzéstől.
2023. ápr. 7. 23:40
 9/14 A kérdező kommentje:
Hallottam már, hogy ismerősnek meg szokták csinálni, (nem mindenki), hogy kiadja vény nélkül. Megoldják. Ha olyan komoly szabályszegés lenne, hogy veszélyel jár, nem csinálnák. Amikor még nem volt felhős rendszer, papír recept volt, volt hogy láttam, hogy vényköteles gyógyszert úgy vett át az előttem lévő személy, hogy nem adott receptet. Ezt egy nagy baráti beszélgetés előzte meg. De visszatérek magamhoz. Akkor úgy fogom csinálni, hogy elutazok 20 km re való másik városba és ott elmegyek az ügyeletre, előadom a nagy beteget, hogy zöld, sárga váladék volt ez az, erre mindig rávágják az orvosok, hogy akkor az baktérium, és írnak ki antibiotikumot. Ha pl. ma elmegyek egy másik városba és előadom, hogy lebetegedtem, mekkora lázas vagyok, zöld-sárgás köpetet köhögök fel, nem mondom, hogy szedtem antibiotikumot, azt sem hogy orvosnál voltam, hanem tegnap este lebetegedtem és mivel nem idevalósiak vagyunk csak ünnepre érkeztünk ide, ezért nem a saját városom ügyeletére megyek, a háziorvos meg még soká kedden rendel, ekkor biztos írnak ki. Ha soká lesz még munkanap, akkor az ügyelet is ír fel gyógyszert, ha valaki pedig épp más városban van és ott betegszik le, az ügyelet bárhol ellátja, mert van érvényes tb. Tudom èn, hogy kell csinálni. És ne gyertek azzal, hogy észre fogja venni, hogy hol voltam előző napokban és mit szedtem, mert nem veszi észre. Csináltam már hasonlót. Csak ha az adott rendelőben jártam volna azt vennék észre, de hogy máshol voltam azt nem. Ugyanis a rendszer nem dobja ki, utána utána lehetne keresni, de nem fognak. Így legalább lesz antibiotikum egy másik remélhetőleg hat és legalább így szabályosan vásárom meg én is vénnyel. Ezt tudom csinálni.
2023. ápr. 8. 01:10
 10/14 A kérdező kommentje:
*vásárolom
2023. ápr. 8. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!