Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Èvek óta nem voltam lázas. Ez...

Èvek óta nem voltam lázas. Ez baj lehet?

Figyelt kérdés
Hőemelkedéseim szoktak lenni, elég gyakran, viszont az nagyon rossz. Engem nagyon ledönt. Lázam viszont már vagy 3-4 éve nincs. Aggódjak, vagy ez teljesen normàlis?

2023. febr. 12. 22:26
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Én pedig képzeld sosem voltam még pestises. Ez vajon normális?
2023. febr. 12. 22:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Humoros
2023. febr. 12. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Viccet félre téve, én is volt, hogy évekig nem voltam komolyan beteg, ennek inkább örülni kéne, nem?
2023. febr. 12. 22:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Örülök, csak a láz egyfajta “tisztítás”, és azért gondoltam hogy baj lehet az immunrendszeremmel, ugyanis nagyon sokszor vagyok beteg.
2023. febr. 12. 22:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A láz nem "tisztítás", hanem az immunrendszered válaszreakciója a kórokozókra, baktériumokra, vírusokra. Ezek nem bírják a meleget, ezért emeli meg az immunrendszer a testhőt, hogy segítse az elpusztításukat, és ezzel a gyógyulást (nagyon leegyszerűsítve).

Valószínűleg csak enyhe betegségeid vannak, ezért felesleges magas lázzal küzdeni a szervezetednek, ezért van csak hőemelkedésed.

Egyéni dolog ez, ahogy az is, hogy már alacsony hőemelkedéssel rosszul érzed magad, van aki meg 39 fokos lázzal is vígan el van.

Nem tudom mit jelent, hogy elég gyakran van hőemelkedésed? Vannak más tüneteid is? Ha csak hőemelkedésed van, de nem klasszik nátha, megfázás, torokfájás ilyesmi, akkor ki kell vizsgáltatni magad, mert lehet valami gyulladás a háttérben, és amiatt vagy lázas, nem vírusfertőzés miatt.

Ha 3 hetente megfázol, akkor pedig nagyon pocsék az immunrendszered, nem ártana egy vérévtel, vas- és D-vitamin szint, nagylabor stb., mert az sem normális.

2023. febr. 13. 00:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Na figyi, szerintem ez pont, hogy jó. Nekem elvileg nagyon erős az immunrendszerem (orvos mondta), egy olyan gombás bőrfertőzés kapcsán, ami nálam csak egy 1 centiméteres átmérőjű aprócska foltot okozott, míg másoknál, ugyanez a kórokozó általában az egész hátat/hasat beborító foltokat szokott okozni. Én lázas szerintem óvodás korom óta nem voltam, az az nagyjából 20 éve, pedig ritkán azért szoktam beteg lenni (értsd 1-2 évente egyszer), mégse vagyok lázas sose, még csak hőemelkedésem sincs. Ezt le is kopogom. Megkockáztatom, hogy influenzás még sosem voltam, csak náthás, valamint egyszer covidos, de az a vicc, hogy még akkor sem voltam lázas/hőemelkedéses, komolyabb betegségem (pl tüdőgyuszi) hálistennek nem volt. Én úgy tudom, hogy lázas csak akkor lesz az ember, ha a fehérvérsejtek már nem tudnak effektíven fellépni a bejutott bacilus/vírus ellen, ezért mint utolsó mentsvár, a szervezet megemeli a test hőmérsékletét, hogy ezzel irtsa ki a kórokozókat. Igen ám, de ezzel a módszerrel a saját, egészséges sejtjeit is pusztítja a szervezet, úgyhogy egyáltalán ne bánd, hogy nem szoktál lázas lenni. Ez szimplán ennyit jelent, hogy valószínűleg jó az immunrendszered és elbánik magától is nem kívánt betolakodókkal.
2023. febr. 13. 08:20
 7/9 anonim ***** válasza:
5g miatt
2023. febr. 13. 09:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem egész életemben talán kétszer volt magas lázam, bármi bajom van, csak hőemelkedés.
2023. febr. 13. 14:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek. Nagyon rossz az immunrendszerem, szinte állandóan beteg vagyok, viszont lázam már évek óta nem volt, ezért tettem fel a kérdést.
2023. márc. 6. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!