11. napja van covidom, azt hittem már gyógyulok. Miért van most lázam?
Az antibiotikum is elfogyott, már nem fáj a torkom. Folyamatosan otthon vagyok, még nem mentem vissza dolgozni. Erre most a 11. napon 38,2 fokos lázam lett. Másnál is volt ilyen?
A háziorvosom szabadságon van, hétfőn ismét dolgozik. Az asszisztense írt fel nekem antibiotikumot torokfájásra, az segített.
A háziorvos helyettese nem valami IQ bajnok és nem akar fogadni, fél a fertőzéstől.Nem is látom az értelmét, hogy most menjek hozzá.
Szóval, hétfőn számíthatok komolyabb segítségre. Viszont aggódom, mert nem tudom, a covidra ez jellemző vagy komolyabb bajom lehet?
Vér oxigénszint mérőm van, rendszeresen mérem és 98-99 értékeket szokott mutatni, ami nagyon jó.
Ez már elképzelhető, hogy valamilyen bakteriális felülfertőződés és az az antibiotikum, amit szedtél/szedsz erre már nem jó, másik kellene.
De majd az orvosod megmondja. A vér oxigén szinted jó, hogy méred, maradjon is így. Én javaslom, hogy C-D vitaminokból emelt adagokban szedj napi 2-3x, amíg tart a megbetegedés bármilyen jele. Ezen kívül fekvés, alvás és sok-sok víz/tea fogyasztás.
Opcionálisan méz+gyömbér kombója is sokat tud segíteni, esetleg teafa olaj ehető változata (kapszulába tölthető cseppek formájában).
Fekvès, sok folyadèk. A covid csinál ilyen tüneteket hogy kis visszaesés tapasztalható.
Feküdj ki, nem elég csak hogy otthon vagy. Pihenés ezerrel. Kilábalást belőle, hétfőn mindenképpen orvos, lehet ír màsik gyógyszert.
Beszéltem telefonon a háziorvos asszisztensével. Azt mondta, most hétfőig vegyek be naponta 3 x 1 tablettát valamelyik gyulladáscsökkentő-fájdalom csillapító gyógyszerből, amelyik van otthon, mindegy melyik, csak legyen gyulladáscsökkentő hatása.
Nem szívesen fekszem, mert akkor nagyon kell köhögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!