Ez mégis mit jelenthet? Kérlek, aki benne van a témában,
írja le a véleményét.
Figyelt kérdés
helló. a vér eredményem alapján a CRP szint kissé magas volt, tehát 19. a nővér és a doktor szerint egészen 20-ig ez teljesen normális, tehát gyógyszert sem írt fel, illetve a TSH is kissé alacsony volt amiről az volt az orvos véleménye hogy szintén egy normális dolog terhesség alatt. kinek mi a véleménye a 19-ről? tényleg normális? azt mondta a nővér hogy ez gyulladást jelent a szervezetemben de nem veszélyes vagy gondot okozó gyulladás. nem tudom most mit gondoljak mivel a neten is olvasgattam egy kicsit és valakinél már a 10 is magas CRP terén.
azt még hozzá tenném az utolsó mondatomhoz hogy azt olvastam valakinél a 10 is már egy magasabb szint és kapott gyógyszert is, akkor én 19-nél miért nem? :(
2022. nov. 9. 15:46
2/9 anonim válasza:
1: a kismamák nem gépek, hogy fix beállítással működnek.
Ha problémád van, beszéld meg az orvossal. Ha nem vagy vele elégedett, akkor váltsd le.
2022. nov. 9. 15:52
3/9 anonim válasza:
Szóval jobban hiszel a gyk laikus népének, mint az orvosnak. Nem vagy túl okos, ugye?
A CRP érték hasznos információ, de önmagában nem elegendő adat a diagnózishoz. A CRP érték értelmezése kapcsán azt is figyelembe kell venni, hogy több tényező is befolyásolhatja a mennyiségét a szervezetben.
A CRP érték hasznos információ, de önmagában nem elegendő adat a diagnózishoz. A CRP érték értelmezése kapcsán azt is figyelembe kell venni, hogy több tényező is befolyásolhatja a mennyiségét a szervezetben.
...
...
A CRP szint a terhesség során is emelkedik.
2022. nov. 9. 15:54
5/9 anonim válasza:
A nővér meg a doktor azért mondta, hogy 20-ig normális, mert az idevágó vizsgálatok ilyen értékeknél többnyire nem tudnak kimutatni tényleges fertőzést. Vagyis lehet fertőzés, nem kizárt, de az orvostudomány jelen állása szerint nem kimutatható, nem azonosítható a mibenléte. Egyébként meg örülj, hogy a gyerekedet nem kezelik rajtad keresztül valami gyógyszerrel.
2022. nov. 9. 15:59
6/9 A kérdező kommentje:
a sok "okosnak" csak annyit hogy nem azt írtam hogy nem hiszek az orvosnak, sem a nővérnek, viszont saját tapasztalatból is ugye, a terhes nők sokkal érzékenyebbek lesznek az átlagosnál, ami azt illeti hogy bizonyos témákra is azok lesznek, sokkal stresszesebbek így vizsgálatok után vagy akár előtte is és biztosra akarnak menni többféle módon is hogy nincs baj, ezért megkérdeznek pár embert esetleg, hogy nekik mi a véleményük, szerintem ebben egyáltalán nincs semmi rossz. első terhességem, egyáltalán nem volt sose problémám a crp szinttel, sem a pajzsmirigyemmel, úgyhogy szerintem érthető hogy azért kissé ilyenkor sokkal jobban félek, főleg így terhesen, én tudom azt hogy terhesen rengeteg minden megváltozik egy nő testében viszont ettől függetlenül ugyanúgy ilyenkor aggódni kezd az illető ha valami probléma merül fel vizsgálatok után. a többinek a normálisabb válaszokat köszönöm :)
2022. nov. 9. 16:51
7/9 anonim válasza:
a terhes nők sokkal érzékenyebbek lesznek
igen, és ezt csak az tudja, aki volt terhes. Az orvos véletlenül sem tudhatja.
2022. nov. 9. 16:54
8/9 A kérdező kommentje:
7-es. én írtam valahol az előző hozzászólásban hogy ezt csak a terhes nők tudják? :D csak próbáltam megmagyarázni a hülyéknek hogy attól még hogy van bennem egy kis kételkedés és aggódás, és kikérem pár ember véleményét, nem azt jelenti hogy nem hiszek az orvosnak és a nővérnek csak nekem az kicsit fura hogy 10/9 embernek már akkor is felírnak gyógyszert ha 10-re emelkedett a crp, míg nálam 19-nél nem írt fel semmit. nem vagyok ebben tapasztalt, nem volt még ilyen helyzetem eddig, szóval miért ne kérhetném egy pár ember véleményét? xd
2022. nov. 9. 16:59
9/9 anonim válasza:
Terhesség alatt nem szeretnek gyógyszert adni, mert a legtöbb gyógyszer vagy nincs kitesztelve vagy ismerten káros a magzatra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!