Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért nem tesztelik le az...

Miért nem tesztelik le az egész családot, ha egy pozitív Covid családtag miatt karanténba kerülnek, miért nem végeznek PRC tesztet, csupán gyorstesztet?

Figyelt kérdés

17 éves fiúnk két hete volt beteg nátha vagy influenza szerű tünetekkel, negatív lett a gyorsteszt a gyermek háziorvosnál. Ő már meggyógyult, mehetne iskolába.

Majd nekem volt torokfájásom, ami enyhült, jellemzőn csak este kapar a tokom kicsit, egyéb tünet nincs.

13 éves lányunk lett beteg múlt héten, nátha vagy influenza szerű tünetekkel, neki nem végeztek tesztet. (pedig ugyanaz a gyermekorvosa)

Nejem lebetegedett 4-5 napja, ő van a legrosszabb állapotban, rettentő csúnyán, hurutosan köhög. Alig bírja abbahagyni. Láza nemigen van neki sem, de izzad, rázza a hideg. Tegnap a háziorvosnál pozitív lett a covid gyorstesztje. Ott voltam, engem is megvizsgált, de nem talált semmit, nekem már gyorstesztet sem csináltak. Mégis, mindkettőnknek felírta a Favipiravír "covid" gyógyszert. Nem tájékoztatott a gyógyszerről!!!

Ma egy másik háziorvos ismerős szerint a Favipiravír gyógyszerről nincsenek megfelelő adatok, hogy tudjuk, mi a mellékhatása. Esélyes, hogy akár rákot is okozhat. Ő nem írta volna fel! Azon meg volt döbbenve, hogy nekem, miként írta fel, mivel nem vagyok igazolt covid beteg. Nejemnek sem lett volna szabad, PRC teszt nélkül.

Vettünk a patikában gyorstesztet, mindenkinek elvégeztük, akinek nem volt eddig tesztje, negatívak lettek! 😮🤔

Mitévők legyük vajon? 🤔 Beszedjem / beszedjük a Favipiravír gyógyszerből a továbbiakat? Első nap bevettük mindketten a nagyon magas adag 2x8 szemet.

Tavasszal még a legegyszerűbb influenza tünetekkel is elküldtek PRC tesztre, tesztállomásra mindenkit. Most pedig, ad hoc jelleggel csak úgy kezelgetnek? 😮🤔

2022. nov. 3. 17:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
#10: Nem csúsztatok. Nincs rá bizonyíték, hogy enyhébb. Oltásokkal is meghaltak sokan, semmit nem befolyásol a lefolyásról. Egyébként pont a napokban volt New York-ban róla megerősítés, hogy az elkapástól egyáltalán nem védenek, sosem voltak tesztelve arra. Majd lassan kiderül az is, amit már régóta tudni, hogy nem is hatásosak - akkor talán leesik végre az oltásfanatikusoknak is. (most a konteós dolgokat hagyjuk ki, puszta tények maradjanak)
2022. nov. 3. 21:10
 12/20 anonim ***** válasza:
20%

11.

[link]

[link]

[link]

Persze nyilván mind konteó, sőt én hamisítottam személyesen az összes adatot, de te még egy nyavalyás hamisítottat sem tudnál linkelni, ahol az van, hogy egyforma arányban halt meg oltott, oltatlan.

2022. nov. 3. 21:15
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

#12: Ne térítsd el a témát az eredeti kérdéstől. Az idő majd mindent igazol. Van, aki hamarabb látta már, van aki idővel világosult meg, van aki majd meg fog meg van aki menthetetlen. Te valószínűleg abba a kategóriába tartozol. Higgy a konteóidnak, engem hidegen hagy.

Visszatérve a kérdésre még, már nem igazán tesztelnek senkit sem, amúgy is elengedte szinte minden ország már ezt a felfújt covid témát.

2022. nov. 3. 21:19
 14/20 anonim ***** válasza:
11%

13.

Én?? Te dobtad be 9-ben, teljesen feleslegesen.

2022. nov. 3. 21:44
 15/20 anonim ***** válasza:
Nyilván ha otthon van a beteg, amúgy sem megy emberek közé stb akkor nem létkérdés a teszt. De ha már ekkora figyelem volt a covidra fordítva és a súlyosságát, veszélyességét mindenütt hangoztatták, akkor lényeges volna a naprakész adatok ismerete. Ez meg teszt nélkül nem lehetséges. Szóval járványügyi szempontból volna lényeges az adat mert így fals a statisztika. A közbeszéd teljesen elterelődött már a covidról, nincs hírértéke, lecsengett a fejekben, de nem jelenti azt hogy szakmai körökben sincs már róla szó.
2022. nov. 4. 12:05
 16/20 anonim ***** válasza:
74%
Ha beteg vagyok, nem megyek közösségbe tökmindegy, hogy covid, nátha, influenza vagy csak a hasam megy.
2022. nov. 5. 11:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az orvosoknál nincs már olyan sok teszt, csak azoknál használják, akiknek jellemző tüneteik vannak, ha egyáltalán használják, és olyat, amilyen épp van nekik.

A mi háziorvosunk csak azután volt hajlandó időpontot adni nekem vizsgálatra, hogy otthon csináltam tesztet, mivel lázas beteg voltam. Ha nem lett volna lázam, szerintem nem kérte volna. (Amúgy negatív lett a teszt.)

Amikor tavaly OVID-os voltam, nekem is felírták a favipiravirt. Elolvastam a tájékoztatóban a mellékhatásokat, és nem szedtem be. Vitaminokat szedtem, NAC-ot és cinket. 3 nap után már csak taknyos voltam, és elment a szaglásom, más semmi, még csak nem is köhögtem.

Ha jól vagy, szerintem ne szedd a gyógyszert, minek?

2022. nov. 5. 18:46
 18/20 anonim ***** válasza:

Javítás: COVID-os :)

2022. nov. 5. 18:48
 19/20 anonim ***** válasza:

[link]

A new yorki legfelsőbb bíróság határozata. a kovid rettegők figyelmébe. nem unjátok még?

2022. nov. 6. 21:04
 20/20 anonim ***** válasza:
Favipiravír XDDDDDDDDD ki ne váltsd....feküdj azt kész, sima influenza.
2022. nov. 12. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!