Milyen nemi betegségre utalhat ha a lagyeki nyirokcsomo megnagyobbodot a kockázatos együttlét után 1,5 héttel, illetve torokfajasom van?
3-as remélem ez biztos infó :)
Mert valahol olvastam 1 hetet is de a legtöbb forrásban a minimum 2 hetet olvastam
És ezek a tünetek csak véletlen egybe esesesk :)
Ja és még akit érdekel a későbbiekben:
Létezik HIV PCR teszt. Ez nem ellenanyagot néz mint a gyorstesztek, hanem a HIV vírus RNS-t keresik közvetlenül. Én csak egy helyet találtam ahol csinálják:
"HIV PCR"-re kell keresni a listában.
A HIV PCR tesztre Interneten 3-10 nap ablakperiódust írnak (G1-nél 8-at mondtak). Tehát a fertőzést követően már ennyi idő múlva kimutatja a vírust. Jelenleg ennél gyorsabb teszt nincs.
A 3 napos PCT teszt amúgy azért lehet(ne) érdekes, mert akkor még van éppen értelme elkezdeni a HIV PEP kezelést. Bár nagyon a szűk határon mozog a vírús kimutathatóság kezdő és a HIV PEP megkezdésének legkésőbbi ideje. Ehhez szinte minden órára kell kiszámolni, nagyon gyorsan eredményt kapni, és adott esetben szinte azonnal feliratni, kiváltani és megkezndi a HIV gyógyszer szedését.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!