Mi a legjobb herpesz megelőzésérére?
Figyelt kérdés
Télen sajnos szokott lenni herpeszem.2022. okt. 10. 04:33
1/7 anonim válasza:
Úgy tudom, nem lehet megelőzni, szerencse kérdése. Nekem akár télen, akár nyáron is előjön, sajnos csak kezelni lehet, megelőzni nem.
2/7 anonim válasza:
A herpesz csak akkor jön elő, ha le van gyengülve az immunrendszered. Szóval erősítsd, és akkor nem fog kijönni.
„Az, hogy konkrétan mi váltja ki a tüneteket, igen széles skálán mozoghat, de általánosan kijelenthető, hogy minden, ami az immunrendszert igénybe veszi, illetve gyengíti: fizikai és szellemi stressz minden formában (megfázás, intenzív sport, erős érzelmi megrázkódtatások stb.).”
3/7 anonim válasza:
Megelőzésre nem, de fiamnak bevált az Epavir tabletta, amikor érzi hogy előjön a herpesze, akkor azonnal beszedi és nem jön olyan csúnyán elő, gyorsabban elmúlik, és mióta használja sokkal ritkábban herpeszes, előtte nagyon gyakran kijött neki szinte mindenre.
4/7 anonim válasza:
#2-nél a pont.
A herpeszvírus ott van a szervezetedben, az idegdúcokban húzódik meg, sokáig inaktív állapotban lehet.
Stressz minimalizálása, immunrendszer erősítése (amennyiben nincs pl. autoimmun betegséged), sport, egyéb pozitív dolgok....
Tablettát csak annak írnak fel, akiknél ez szinte folyamatosan kijön....
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
Próbáld ki a hideg zuhanyt, nekem sokat volt herpeszem előtte, de mióta csinálom sokkal erősebb az immunrendszerem, covidon is átestem egy kis orrfolyással és ízvesztéssel.
7/7 anonim válasza:
Nekem volt tavaly télen, aztán tavasz végén egy hónap különbséggel kétszer is. Orvosnak mondtam, írt fel tablettát, ami eddig beválik
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!