A helicobacter pylori alacsony számban normál esetben is kimutatható?
Figyelt kérdés
Vagy csak akkor van jelen, ha tenyleges fertozes all fent? Gondolok itt arra, hogy pl. egeszseges ember gyomraban alacsony szamban még normalis es nem baj, ha ott a candida, kiveve, ha az tulszaporodik.
A helicobacter is ilyen? Vagy ha kimutatja teszt ott mindenkepp baj van es kell az antibiotikum?
2022. okt. 8. 23:11
1/3 anonim válasza:
Normális esetben jelen van, az se jó ha kevés az se ha sok. Az se mindegy hol van belőle mennyi. Ha aggaszt a dolog inkább beszélj az orvosoddal.
2/3 anonim válasza:
Hasonló kérdést már én is tettem fel itt korábban, sajnos nem kaptam választ. Ha legközelebb gasztroenterologushoz megyek majd megkérdem tőle. Ha van is benned ez a baktérium és rendben van a gyomrod savassága elvileg gondot nem okozhat. Dehogy ki lehet-e mutatni ekkor ez jó kérdés.
3/3 A kérdező kommentje:
Arulnak teszteket patikakban a kimutatasra. Szeklet teszt elvileg 99% ban biztos eredmenyt ad.
Kerdes, hogy tenyleg igy van e.:/
2022. dec. 2. 21:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!