Voltam vérvételen,és a monocita számom kicsit magasabb,kellene aggódnom?
Monocita ugye 2-8 között a normál,nekem 8.8 lett alig haladta meg ez igaz,inkább az aggaszt hogy akár daganatot is jelezhet,de bízok hozzá hogy csak gyulladás mert akkor a fogamra tippelek ami már egy ideje be van gyulladva,lehetséges hogy ettől magasabb?
Egyébként a vese funkción kivül a többi értékem jó.
Ami csillagozva volt a vese funkciónál:
eGFR 90 az alsó határ nekem 77
Karbamid 2.8-7.2 nekem 7.3
Kreatinin 64-104 nekem 109
ahol nagyobb az eltérés az a húgysav 208-428 nekem 491
természetesen el fogok menni orvoshoz,holnap fel is hívok egy nephrológust,már megszereztem a számát,de az EESZT-ről tegnap néztem meg a vérvételi eredményt és kicsit aggódok.Kívácsi lennék hogy valakinek volt-e hasonló és mi lett a vége,vagy esetleg ha jártas ebben és megosztaná velem a véleményét akkor azt megköszönném.
Ezek hibahatáron belüli eltéresek kábé...
Ne aggódj!!
1.köszönöm,én is így gondolom,de azért utánna nézek az a biztos,nem vesztek vele semmit.
2.Évente elszoktam menni mindig egy vérvételre(nagylabor),szűrés,megelőzés céljából.
Majd tovább megyek vele,de nem a háziorvosomhoz.
Igazábol egy fontos dolgot nem írtam ki,hogy az Édesanyám mindig küzködött a veséjével,legutóbbi vérvételen az eGFR száma 41 volt a húgysava volt már majdnem 7-800 körül is.
Először csináltatok egy labort a teljes vesefunkcióról,aztán ha ne adj Isten úgy van akkor nephrológus lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!