Azok, akik azt állítják, hogy semmilyen lázat nem szükséges csillapítani 41-42 fok alatt, azok bolondok vagy rosszindulatúak?
Egyre több embertől hallom ezt, szinte trend lett. Szerintem rohadt nagy felelőtlenség, mivel súlyos betegségre utal, ha 39 fok fölé megy a láz, és mindenképp le kell vinni és haladéktalanul orvoshoz menni. Régen is belehaltak minden kva betegségbe, mert nem voltak gyógyszerek. 40 fok felett kicsapódnak a fehérjék, mivel nem olyan hőre vannak tervezve és akkor annyi a vesének. Amikor kicsiként lázasak voltunk, anyukám sírva virrasztott, és hűtőfürdőzött, szóval amikor jönnek ezekkel az újkeletű téveszmékkel, az nekem olyan érzés, mintha az édesanyámat és a régi gyerekorvosomat (nagyon szerettem) hülyéznék le. Nem véletlen, hogy a mentő is kijön ilyen esetekben.
Mi érdeke van bárkinek abban, hogy ilyet terjesszen? Még pénzt sem lehet belőle csinálni! Max. a temetkezési vállalkozónak. Vagy a neurológusnak, akihez majd járkálni kell, miután a lázgörcstől tönkrement az élete az embernek és mindenféle kognitív zavara, epilepsziája lett. De M.o.-n ez se magyarázat, mivel mindenki a tb-t fizeti, szóval nem köteles vagyonokért magánba menni.
Akkor mi a magyarázat? Hogy képzelnék emberek azt, hogy 39 fok feletti lázra nem szednek be semmit és a gyerekükkel is megcsinálják ezt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!