Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit kell tudni a vérszegénység...

Mit kell tudni a vérszegénységről?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy vérszegény vagyok...mit kell tudni róla?
2010. szept. 22. 13:00
 1/8 anonim válasza:

Szia!

A vérszegénység elég összetett dolog, sok fajtája létezik,a lényege az, hogy kevés vörösvértest képződik a szervezetedben, valamilyen okból kifolyólag.Küldök egy linket, ahol olvashatsz róluk kicsit.

[link]

Üdv

2010. szept. 22. 16:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Előző butaságot irt. A vérszegénység nem azt jelenti, hogy kevés a vörösvértest hanem hogy azok valamilyen ok miatt kisebbek, illetve kevesebb oxigént tudnak szállítani mint normál esetben. A mennyiséghez semmi köze. 10 éve vagyok vérszegény, miközben elegendő sőt a doki szerint sok is a vörösvértestem. De azok sajnos deformáltak és nem látják el normálisan a funkciójukat. SOkszor vagyok fáradt, aluszékony, nincs erőm semmihez reggel alig tudok felkelni, nem tudok koncentrálni sok mindent elfelejtek és néha szédülés fog el. Gyógyszerrel is tudják kezelni de először a táplálkozás megváltoztatását javasolják. Sok állati belsőséget kell enni, májat például, vagy sóskát... és még van sok ami most nem ugrik be. Engem gyógyszerrel kezelnek mert hiába ettem ilyesmiket gyakran akkor sem lett jobb ez sarlósejtes anémia örökletes dolog de a vérszegénységnek is sok fajtája van. Egy nő lehet vérszegény csak attól is, hogy menstruál engem is ezzel próbáltak elintézni mikor először odamentem aztán szerencsére kaptam egy normálisabb dokit aki kideritette mi a valódi bajom.
2010. szept. 23. 09:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Soha nem eszek májat mert nem szeretem... az állati belsőségeket sem :S

Énis nagyon fáradékony vagyok, sok mindent elfelejtek, pl. nevek nem ugranak be sokszor, sőt, nagyon nehezen tudom megjegyezni a neveket is. Új baráti társaságom lett, 3 hónap kellett ahhoz, hogy megjegyezzem kb. 7 ember nevét. Mindig kapcsolok valamit a nevekhez, pl. nagyon szeretem a kutyákat, és hogyha van az illetőnek kutyája, én a kutyája fajtáját szoktam hozzákapcsolni, és úgy eszembe jut :))

De nem mindig. PL. Basset houndos srác = Sanyi :)

De ez kb. 1 éve megy így ... azóta nagyon hamar megjegyeztem bárki nevét, mindig emlékeztem mindenre, de azóta az emlékező tehetségem sem a régi... :S:S

2010. szept. 23. 12:28
 4/8 A kérdező kommentje:
*előtte
2010. szept. 23. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Feketeribizli tartalmaz sok vasat. Bár most nincs szezonja, talán lekvárként, vagy hűtve hozzáférhető.
2010. szept. 23. 19:42
 6/8 A kérdező kommentje:

Hmmm...végre valami amit szeretek ^^

Amúgy ez egy életre el fog kísérni, vagy csak egy ideig??

2010. szept. 23. 19:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg nem valószinü, hogy egy életre elkisér. Bár ehhez tudni kéne mi is a bajod pontosan, és azt mi okozta. Én elmennék a háziorvosomhoz, hogy küldjön el kivizsgálásra. Talán felétek vannak lelkiismeretesebb dokik is mint itt és kapsz kezelést. Az emlékezőtehetséget is rontja sajnos, ez mindenre kihat kevesebb vér és ezzel együtt oxigén jut az agyba és igy nem müködik olyan jól az én név-arc és szám memóriám is egyre rosszabb lassan már egy vetekszik a 80 éves nagymamáméval pedig 22 vagyok :S
2010. szept. 24. 11:25
 8/8 A kérdező kommentje:

:S|

Beküldtek vizsgálatokra, még kiderítik milyen típusu stb.

De azt már kiderítették, hogy vérszegény vagyok...a vizsgálatok még folynak :))

2010. szept. 24. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!