Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covidos vagyok, de meginnék...

Sic Semper Tyrannis kérdése:

Covidos vagyok, de meginnék este 1-2 pohár bort?

Figyelt kérdés

Tünetek: enyhe fejfájás, fáradékonyság, enyhe hasmenés, olykor random megszédülök, valamint egy kicsit folyik az orrom. 2 napig szedtem Rubophent (ma már nem), a doki azt mondta, ilyen enyhe tünetekre nem ajánlja a faviakármicsodát, mert az esetek többségében csak rosszabb volt tőle.

Kérdésem: probléma, ha este elfogyasztanék 1-2-3 pohár bort? Olyan kellemes az idő, kimennék kicsit hátra a kertbe grillezni. Lesz valami bajom, ha alkoholt fogyasztok (azon kívül, hogy fél üveg helyett 2 decitől el fogok szédülni a legyengült szervezetem miatt :D)?

2022. júl. 16. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Igyál nyugodtan.
2022. júl. 16. 16:50
 2/8 anonim ***** válasza:
19%

Jelentősen hátráltatná a gyógyulásod. Az alkoholnak az érezhető hatásai mellett rengeteg más is van, hogy egyet említsek, dehidratávió. Az pedig bőven rossz egy bármilyen fertőzés esetén.

Grillezés helyett meg pihenni kéne

2022. júl. 16. 16:51
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
ha nincsenek komoly tüneteid, szerintem nyugodtan
2022. júl. 16. 16:51
 4/8 anonim ***** válasza:
22%

Szinte semmi baja a kérdezőnek. Menj aztán grillezz ne bent punnyadj, egy kis italtól meg nem lesz bajod.

Ne erősítsd magadban a betegségtudatot.

2022. júl. 16. 17:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez elég hülye ötlet. Fejfajasra meg hasmenesre alkohol. :D Nagyon ne csodalkozz ha holnap piszok szarul leszel és belázasod. A grillezéssel semmi baj de alkoholista vagy, hogy nem bírsz ki 1-2 hetet pia nélkül? Pláne covidra. 2-3 pohár bor az nem "kis" ital hanem egy üveg. Attól hogy enyhe tüneteid vannak az egész szervezeted megterheli a betegség. Pl a szived, veséd, májad. Ezeknek nem tesz jót a pia alapból. Nem vagyok antialkoholista de ez tényleg egy baromság.
2022. júl. 16. 23:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Én be is rúgtam covidosan. Semmi extra gond nem lett.
2022. júl. 17. 08:57
 7/8 anonim ***** válasza:
6 igazi IQ bajnok lehetsz.
2022. júl. 17. 13:55
 8/8 anonim ***** válasza:
5 és 7: Látom ti még sose hallottatok olyat, hogy valaki tömény piával kúrálja a megfázását, és másnapra már kutya baja. Nekem tapasztalatom is van benne.
2022. júl. 17. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!