Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Milyen a torokmandulaműtét?Mir...

Kiviviki kérdése:

Milyen a torokmandulaműtét?Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Mandula tályogom volt/van így kórházba kerültem..6héten belül ki kell műttetnem a mandulám…Kinek mi volt a tapasztalata?Kicsit félek főle,azért a mandula tályog műtét se volt semmi..20/L

2022. júl. 12. 17:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag gyerekként elviselhető, felnőttként viszont azt hallottam pár embertől, akinek volt, hogy maga a földi pokol.

De tiszta szívemből kívánom, hogy neked ne legyen az. Ha rólam lenne szó (elmúltam 40, azaz a te korod duplája vagyok) én minden pénzt, ami csak szükséges fájdalomcsillapításra mozgósíttatnék (nyilván a műtét közben is - alighanem altatást kérnék, de a műtét utáni napokra, hetekre is)

2022. júl. 12. 17:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 18 évesen vették ki. Őszintén az ellenségemnek sem kívánom azt a fájdalmat... 😬 A szám kirepedt, nyelni nulla, cataflamon éltem 2 hétig. Törölközővel a párnámon aludtam mert folyt a nyálam álmomban, nem bírtam nyelni!

De azóta sokkal jobb. Már-már 2 hetente mandulagyulladásom volt, azóta 2x ha fájt a torkom 10 év alatt. Megéri a fájdalmat! Kitartás!

2022. júl. 12. 19:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem 17 éves koromban vették ki, gyermekkórházban, és az egyik felén nem működött a fájdalomcsillapító, brutálisan fájt, dőlt spontán a könnyem, egy tagbaszakadt férfi szorította a fejemet, hogy ne mozduljon meg. Utána még 3 napig voltam kórházban, emlékszem, hogy a szomszédos ágyon fekvő kisfiú anyukája minden látogatásakor azt magyarázta nekem, hogy most van újév (ősszel), meg hogyan kell megünnepelni, én meg egy kukkot nem tudtam szólni, de utána már gyorsan begyógyult, csak egy pöttynyi mandulaszövet azóta is a torkomban van.

Tüszősmandula-gyulladásom azóta ugyan nem volt (előtte zsinórban) ;) de torokgyulladásom rengetegszer.

2022. júl. 14. 02:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!!

Nem fogok hazudni , nekem 21 évesen vették ki, a műtét semmit szinte ha altatásba megy. De ami utána jön fuh.... Iszonyatosan fáj műtét után második naptól kezdve egyre jobban fáj miután el èred a 2 hét ágyban fekvést már egész tűrhető lesz. Fájdalom csillapitokat ésszel amennyit az orvos javasol és nagyon kell vigyázni fel ne szakadjon úgyhogy olyan kajákat kell enni, semmi erőlködés. Csak azért mert a bevèrzèsnek halálos kimenetele lehet illetve minden az elejétől kezdődik újra mert újra műtenek.

Ha be tartod a szabályokat és túl vèszeled ezt az időt akkor utána sokkal de sokkal jobb lesz.

Nekem ez már vagy 6 éve de azt kell mondjam megérte!

Sok erőt, kitartást és mielőbbi gyógyulást neked!

26/L

2022. júl. 14. 06:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!