Szerintetek érdekli az oltottakat, hogy milyen hatásai vannak-lesznek a kísérleti vakcinának?
Hivatalosan 6 192 374+ fő a második, 3 862 446+ fő a harmadik oltást is megkapta. De senki sem tudja, mit okoz. Oltottként figyeled a híreket, tájékozódsz, beszélsz EÜ dolgozókkal, próbálsz bármilyen infót szerezni az oltásokkal kapcsolatban? Vagy itt a nyár, lehet strandolni, mozizni, ez a lényeg?
Nagyon sok embert beoltottak, és már csak az orosz háború, meg a forint a lényeg a médiában. Pedig milliók egészségéről van szó. Gyerekekéről is. Mi lesz az oltottakkal, ha mégsem tökéletes a vakcina?
"Oltott vagyok és nem érdekel, mert nem hiszek az összeesküvés elméletekben."
Értjük. Tehát akinek ténylegesen, bizonyítottan lett problémája a vakcináktól (leegyszerűsítem: például vérrög vagy szívizomgyulladás), azok akkor csak az összeesküvés áldozatai lettek. XD
Néha amúgy megáll komolyan az ész, hogy egyes embertársainkat mennyire meg lehet vezetni és mennyire fáj, ha kicsit is gondolkodni kell önállóan.
#12 Minden gyógyszernek, akár az Algopyrinnek és minden vakcinának, akár a kötelező védőoltásoknak is megvannak a lehetséges mellékhatásai. Az emberiség történetében először történt, hogy ennyi embert egyszerre oltottak, tehát a lehetséges mellékhatások is nagyobb számban jelentkeznek. Ez nem jelenti azt, hogy a vakcina nem hatásos, illetve hogy tömeges megbetegedést okoz, egyszerű statisztika.
"Néha amúgy megáll komolyan az ész, hogy egyes embertársainkat mennyire meg lehet vezetni és mennyire fáj, ha kicsit is gondolkodni kell önállóan."
...és valamiért esetleg nem a politikát, a multikat, gyógyszeripart, az orvosokat hibáztatni és interneten keringő rémhíreknek, összeesküvés elméleteknek hinni, mert egyszerűbb másokat okolni, mint belátni azt, hogy saját hibánkból túl vagyunk népesedve és a covid és az általad annyira elítélt oltás azért okoz néhány embernél komoly mellékhatásokat, mert szintén saját hibánkból katasztrofális egészségi állapotban vagyunk és hogy sokan annyira 1bitesek, hogy minden bajukért, amit nagy valószínűség szerint a saját évtizedeken keresztül folytatott helytelen életvitele okozott, az oltást okolja és bedőlnek a tömegpszichózisnak.
De a tiétek egy nagyon kényelmes álláspont, ez tagadhatatlan.
#13: De, tény, hogy nagyon sokan k.va szar egészségi állapotban vannak. Viszont ezen nem érdemes akkor még tovább rontani.
Amikor bejött a vírus, akkor is én azt szorgalmaztam, amit én is próbálok saját magam követni: megfelelő alvás, zöldség - gyümölcs + megfelelő, egészségesebbnek mondható ételek, megfelelő vízmennyiség fogyasztása. Emellett kiegészítésképp vitaminok. Stresszt tudni elengedni, ebben tud segíteni az, ha kicsit kimozdul az ember hetente többször (vagy akár naponta) a természetbe kicsit, sétál, fut stb. (sportol valamit).
Igen, tömegesen oltottak most, nyilván több is lett ezáltal a mellékhatásokat produkálók száma, de a hozzáállás a legrosszabb ez ügyben. Rohadtul senkit nem érdekelt komolyabban és hosszabb távon az, hogy lehet-e bajuk az embereknek (a meglevőek mellett, miatt..) az oltástól. A legtöbb, akinek lett és esetleg orvoshoz is fordult, vagy tárt karokkal elküldték vagy azt mondták köze sincs a vakcinához, esetleg kapott gyógyszert, egyéb esetekben pedig hazaküldték, hogy majd "elmúlik".
Tudni kell elkülöníteni azért a tényleges, "konteós" mellékhatásokat, meg a valódiakat. De az nem segítség, hogy ha tényleg gond van akkor is le van "tagadva" a legtöbb eset. Kb. amit beismertek, de azt is csak "lehetséges" mellékhatásnak a szívizomgyulladás és a vérrögképződés. De emellett sok nőnek lett hormonháztartásbeli problémája (menstruációs zavarok - közvetlen közelről is tudok ilyenről), neurológiai problémák és miegyéb.
És itt most nem hivatkozom semmilyen "konteós" csoportra vagy egyébre, csak amiket én megtapasztaltam a környezetemben.
Mondhatjuk, hogy "nem reprezentatív" a minta, ami igaz is lenne, de kizártnak tartom, hogy mindenki hazudik és senki másnak ne lenne ilyesféle tapasztalata világszintre kivetítve.
"De a tiétek egy nagyon kényelmes álláspont, ez tagadhatatlan."
Nekem nem a konteó az álláspontom, ha elolvastad volna rendesen az írásaimat, akkor lejött volna de a mostani kommentből talán leesik majd.
Viszont a ti esetetekben, "oltásfanatikusoknak" kényelmes az az álláspont, hogy nem akartok semmit még véletlenül sem elfogadni mellékhatásnak. Nyilván egyfajta nyugtatás is magatoknak meg egyszerűbb elfogadni így a tényt, ha véletlen mégsem lenne igazatok később.
Bár ez az igazságérzet játszma ebben az esetben h*lyeség szerintem, engem a valóság érdekel - ha beváltak volna a vakcinák (hatásosak) és nem hemzsegnek mellékhatásoktól, akkor már be lennék oltva én is, mert támogatom a tudományt és az előremutató fejlesztéseket de mindig megkérdőjelezek mindent elsőnek. Nyilván az ilyen "mutyizások" meg egyáltalán nem erősítették meg a vakcinákban való hitet (nálam legalább is biztos nem), hogy az orvosok csak ugyanazt szajkózták de ha meg oltattál és bajod lett, akkor lesz*rtak. (Ez a kb.: Örülj, hogy kaptál oltást, így lehet nem halsz bele a covidba, bár amúgy sem biztos, sőt valószínűleg egyébként sem haltál volna bele, de azért örülj, még ha most bajod is van tőle).
A valóságra vagy kíváncsi?
Az én valóságom az, hogy már az első körben oltás nélkül kaptam el a Covidot, 3 hétig nem bírtam felkelni az ágyból, 39 fokos lázam volt és majdnem megfulladtam a köhögéstől, a szaturációm 88-90 körül egyensúlyozott. Utána fél évig nem tudtam felmenni az emeletre és még ma sem olyan a fizikai állapotom, mint előtte volt, mert olyan kárt tett a tüdőmben. Mindezt úgy, hogy semmilyen krónikus betegségem nincs és 30 éves vagyok.
Ezek után én igenis beadattam magamnak az oltásokat, amiktől 1 napig tartó enyhe oltási reakción kívül más bajom nem lett. Idén májusban szintén covidos voltam, amit megúsztam 1 hétig tartó gyenge orrfolyással. Ez az én valóságom és én ennek hiszek.
#15: Ilyen eset is van, de ha már egyszer átestél rajta, akkor általában a legközelebbi esetben nem lesz annyira durva, ezen az oltás már nem sokat változtatott valószínűleg. Annak meg örülj, hogy nem lett semmi mellékhatása az esetedben, de attól még mindig nem azt jelenti, hogy másnak sem lehet. Mint ahogy az sem, hogy a covid mindenkit megvisel.
29 éves vagyok, születésnapom környékén kaptam el. Fáradtság, 2 napig láz (első nap volt csak 39.3°C), 5. nap szaglás és ízlelés elvesztése (8 napig tartott kb), emellett izomfájdalmak voltak (izomlázszerű). Kiírt a doki a pozitív teszt után, pihentem, aludtam. Ettem - ittam rendesen, 3. nap már sokkal jobban voltam, a szaglás-ízlelés ideiglenes elvesztése meg nem volt annyira kiakasztó. Az izomfájdalmak meg elmúltak maguktól. Csak vitaminokat szedtem meg a lázra lázcsillapítót.
Más bajom nem volt, igaz amúgy sem vagyok beteg kb sosem és ha igen, akkor sem szoktam "felvenni" a betegséget, 2-3 nap és mindenen túl vagyok. Persze ehhez hozzátartozik az is, hogy rendszeresen sportolok meg próbálok odafigyelni az egészségemre valamennyire.
Kérdező,
szar ügy mi, hogy már több, mint másfél éve oltanak, mégsem hullanak tőle az emberek, mint a legyek? Mi lesz így a jó kis konteóitokkal?
"szar ügy mi, hogy már több, mint másfél éve oltanak, mégsem hullanak tőle az emberek, mint a legyek?"
Sajnos sokkal több meghalt vagy lett egészségkárosodása (kisebbtől a nagyobbig) a vakcinázás következtében, mint amennyinek kellett volna. Egyébként ki várta azt, hogy hulljanak az oltottak, mint a legyek? Én nem szeretném, mert sok ismerősöm, barátom oltakozott, úgyhogy ez az oltásfanatikus konteó nem igazán állja meg a helyét.
szar ügy mi, hogy már több, mint másfél éve oltanak, mégsem hullanak tőle az emberek, mint a legyek? Mi lesz így a jó kis konteóitokkal?
-- ha ezt így fogod fel, akkor nálad nagy probléma van. Nem az a lényeg, mit hiszek, hanem, hogy az emberek egészségesek legyenek maradjanak. Én aggódok.
2,5+ év eltelt a covid kezdete óta, mégis akkora a sötétség...
A covid halálozási rátája 1%, a valóságban meg mindössze 0,2%, mert vagy 10x többen átestek rajta, mint ahány regisztrált fertőzött van.
Jelenleg 20 millió aktív covid fertőzött van, abból 20 millió enyhe és mindössze 37 ezer súlyosabb. Világszinten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!