A vérmérgezésből milyen eséllyel lehet felgyógyulni?
10 emberbol 1 meghal.
Erdekessegkeppen veszettsegnel, 10-bol 10 meghal.
Gondolom, hogy a vérmérgezésnek is vannak fokozatai.
A veszettséggel kapcsolatban egyébként eszembe jutott, hogy nagybátyám túlélte, és még a megyében is csodájára jártak az orvosok. Úgy tudom, a veszettség lényege, hogy a betolakodó az idegeken kúszik felfelé egészen az agyig, és ha azt eléri, megjelennek az első tünetek, onnantól kezdve viszont 100% a halálozási ráta. Nem mindegy az sem, hogy valakit a lábán harapnak meg, vagy a felkarján. Amit nagybátyámmal műveltek, az az volt, hogy lecsökkentették a teste hőmérsékletét, ezáltal lelassultak a folyamatok. Pontosan nem tudom, mert nem értek hozzá, de a szervezetnek így volt ideje küzdeni. Lett maradandó agyi károsodás, de nem vészes.
Munkatársam férje túlélte a szepszist,de nagyon rezgett a léc. Több nyirokcsomóját is kivették.
Hagyott elfertőződni egy sebet.
veszettséggel kapcsolatban "egyébként eszembe jutott, hogy nagybátyám túlélte"
Tudtommal Magyarországon még senki sem élte túl, a világon is csak páran, úgyhogy elég szkeptikus vagyok.
Nincs erről cikk?
Még azt is megírják, ha valahol veszett rókát találnak, nem veszett embert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!