Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Irritábilis bélszindrómát...

Irritábilis bélszindrómát hogyan vizsgálják ki? Colonoscopia? .

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos,többen mondták,hogy jobb lenne kivizsgálni,mert van rá sok esély,hogy ez az lesz.

A válaszokat előre is köszike.

Csak normálisakat.

2010. szept. 19. 10:41
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem colonoscopiát végeztek, igen.

előtte bélmosófolyadékot kell inni, néhány napig speciális diétát folytatni.

(nekem székrekedéses ibs-em van.)

2010. szept. 19. 10:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindenképp menj el a háziorvoshoz, ő pedig majd tovább irányít a szükséges vizsgálatokra. Az, hogy pontosan milyen vizsgálatokat fognak végezni, függ a korodtól, és a tüneidtől is.

Nálam csak vérvétel volt és hasi ultrahang, én anno 20 évesen mentem orvoshoz ilyen panaszokkal.

2010. szept. 19. 10:55
 3/6 A kérdező kommentje:

20/L vagyok.

Eddig csak gyomortükrözésen voltam...az nem volt kellemes,muszáj volt,mert a sok savtól mindig hasmenésem volt.Azóta szedtem/dek gyógyszert,a hasmenés elmúlt,de ilyenkor,ha sok a sav akkor vagy savat vagy epét hányok...

Tegnap este felé csak egy kakaót ittam meg és ezután lettem nagyon rosszul...iszonyatosan görcsöltek a beleim,azt sem tudtam mit csináljak....aztán ahogy kijött belőlem minden jobb lett egyből...

Nem tudom,hogyan tartsam karban azt,hogy ne legyek dolgoktól rosszul...ételérzékenységet hogyan vizsgálják ki? (kakaó,tej vagy ilyesmi??)

2010. szept. 19. 11:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Értem, figyelj csak, mindenképpen menj el a háziorvosodhoz, és ezeket a dolgokat beszéld meg vele, már csak azért is, hogy egy kicsit megnyugodj.

Nem fordulhat elő, hogy a sok hányásnak, és gyomorsavnak pszichés okai is vannak? Nem élsz véletlenül nagyon stresszes életet, és nincsen sok konfliktus az életedben? Ha mindezek szóba jöhetnek, akkor érdemes lenne felkeresni egy pszichológus szakembert is.

Valamint jó volna elsajátítanod egy stressz kezelő módszert, az autogén tréning például jó lehet.

Nálam pszichés oka volt főleg az irritábilis bél szindrómának.

2010. szept. 19. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Általában akkor mondják, hogy IBS ha minden más "konkrétabb" betegséget kizártak. Nagyon nem tudnak vele mit csinálni, de mindenképpen menj el gastoenterológushoz, mert a tüneteid valószínűleg más betegség tünetei is lehetnek. A colonoscopiától nem kell félni, csak bódítást kell kérni és nem fogsz emlékezni semmire sem.
2010. szept. 19. 12:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát én is ilyen cipőben járok. 19 éves vagyok, 2 éve folyamatosan gond van az emésztésemmel( székrekedés, puffadás, hányinger, görcs). Elmentem gyomortükrözésre, kiderült hogy lisztérzékeny vagyok. Azóta tartom a diétát, de semmi sem változott. Állandóan rosszul vagyok. Demberre kaptam időpontot a gasztroenteorológusomtól. Akkor talán kiderül valami. Én már nem bánom azt se ha colonoscopiát csinálnak, mert így nem lehet élni!

2010. okt. 11. 10:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!