Fogászaton ha fertőzést kaptam el, az hány nap alatt derül ki?
Figyelt kérdés
Ijesztget az ismerősöm, hogy neki a testvére fogászati kezelés miatti fertőzésben halt meg és ő mindig kér antibiotikumot a kezelések elött. Mert szerinte ha hozzányúlnak az ínyhez, onnan egyenest mindent baktérium a vérbe megy és annyi volt. Én múlt szerdán voltam fogkő leszedésen, de nem kaptam semmi fertőtlenítést. Most aggódok, hogy talán elkaptam valamit én is. Ha így lenne már kijött volna pl láz? Másnapra vagy hogy van ez?
Köszi!
2022. jún. 6. 14:11
1/5 anonim válasza:
Az ismerősöd egy idióta és hazudozik. Nem adnak csak úgy antibiotikumot senkinek, ráadásul felesleges is lenne.
2/5 anonim válasza:
Foghúzás előtt indokolt az antibiotikum adás, ha gyulladt fogat húznak ki. Egy fogkőleszedésnél tökéletes felesleges az antibiotikum.
3/5 anonim válasza:
Jól néznénk ki, ha minden fogászati kezelés antibiotikummal járna! Az eszközök sterilek. Az a minimális kórokozó, ami a levegőben van, amúgy is bejut a szervezetedbe és nem okoz semmi problémát. Egy vékony hajszáléren keresztül nagyon kevés kórokozó jut be, és feltalálták az immunrendszert is.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Azért aggódok hogy mittudomén holnapra vagy péntekre belázasodok. Eddig is féltem a fogorvosoktól.
2022. jún. 6. 14:35
5/5 anonim válasza:
Nem szokás fogorvos után belázasodni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!