Kinel milyen tunetei voltak a pajzsmirigy alulmukodesnek? Tenyleg elhiznak miatta?
Tenyleg nagyon durvan elhizik akinek pajzsmirigy alulmukodese van?
Ez folyamatos gyogyszeres kezelest igenyel, vagy egy ido utan ki lehet gyogyulni belole?
Milyen tunetei voltak? A szexualis eletre is kiterjedt? Koszonom szepen a tapasztalatokat
Nem törvényszerű az elhízás.
Én pl. 1600-as antiTPO-val, és 16,5-es TSH-val sem híztam el.
Ilyen eredmények mellett kezdtem el gyógyszert szedni. Azóta se hízok. :)
Igen, élethosszig kell pótolni a hormont, de ne riasszon el! tkp. annyit veszel be tablettában, amit egy egészséges szervezet önmaga is megtermel.
Igen, a pm. alulműködés miatt borzasztóan lelassul az anyagcsere, ami miatt könnyen felszaladnak a kilók és állandósul a fáradtságérzet. A hízás nagyon önbizalom-romboló, az ember egy idő után nem szívesen vetkőzik le még a párja előtt sem, illetve a fáradtság, fásultság is erősen öli a libidót.
Kigyógyulni nem lehet belőle, viszont gyógyszeres kezeléssel jól kordában tartható a betegség (életen át tartó hormonpótlásra és kontrollvizsgálatokra van szükség).
Nálam a túlsúly és az energia hiánya volt a két legfőbb tünet, de ebből még nem gyanakodtam pajzsmirigy problémára, egy rutin vérvételből derült ki, hogy magas a TSH szintem. Mióta gyógyszert szedek rá fogytam 20 kilót (hasonló életmóddal, mint a diagnózis előtt), kevésbé érzem magam fáradtnak, valamint szebb, erősebb lett a hajam és a körmeim.
nekem is alulműködés van de világ életemben sovány voltam, most is az vagyok, megfelelő tsh értékkel is (188/75).
olvastam arról hogy vannak ritka esetek akik nem híznak el.
igen folyamatos gyógyszer szedés kell életed végéig, nem drága, pár száz ft.
fáradtság a legfőbb tünete, de most hogy rendben van a tsh-m se érzem magam különbül mint amikor nem volt rendben az érték, alapból a munkahelyemen sok a hülye akik lefárasztanak, nem tudok különbséget mondani.
én férfiként nem tapasztalok kihatást szexuális téren, "pöccre indul" a szerszám xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!