Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nyálka van a tüdőmben?

Nyálka van a tüdőmben?

Figyelt kérdés
szóval köhögök, és mintha a tüdőmből jönne föl valami, és ilyen hurutos hangja van (asszem) szóval így serceg meg csattog :D és voltam dokinál, de neki csak azt mondtam hogy hát beteg vagyok, adott receptet antibiotikumra meg ilyen köptetőre asszem (ilyen kis gyógyszer, de nem használ semmit) meg sztetoszkóppal meghallgatott. de ez már egy hete volt, szedtem a gyógyszert, minden más tünet el is múlt (láz stb) csak az orromat fújom meg ez a szörnyű köhögés, és érzem hogy a tüdőmben van a nyálka, de viszont nem jön fel, szóval nem köpök ki semmi trutyit. ez súlyos?
2010. szept. 16. 20:52
 1/2 anonim válasza:
Ezt csak az orvos tudja megítélni. Menj el megint a dokihoz, és ha majd ő sem tud válaszolni, akkor ad egy beutalót tüdőszűrésre. Amúgy nekem volt hasonló betegségem. Az orvos azt mondta rá, hogy kezdődő tüdőgyulladás. Kaptam antibiotikumot meg mindent. És kb 2 hét kellett ahhoz, hogy teljesen felépüljek. De azért ez nem biztos, hogy ugyanaz.
2010. szept. 24. 13:41
 2/2 anonim ***** válasza:

A légcsatornában állandóan képződik ilyen nyák (nem nyálka), feladata a szennyeződések begyűjtése, és az eltávolításuk segítése. Ha antibiotikumot kaptál, akkor valamilyen bakteriális fertőzésed volt (pl. nem megfázás, mert az vírus). Ilyenkor ha valamilyen tünet a felírt gyógyszer szedésének 3. vagy 4. napján nem javul, vagy éppen ellenkezőleg, csak rosszabb lesz, mindenképpen orvoshoz kell fordulni (hacsak nem utasított ennek ellenkezőjére - pl. "ez a gyógyszer segíteni fog, de xy tünetre csak 8-10 nap múlva lesz hatással").

Ha nem vagy lázas, akkor nagy baj nem valószínű, hogy lesz belőle, de orvoshoz mindenképpen menj el.

2010. szept. 24. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!