Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A pozitív covid önteszt lehet...

A pozitív covid önteszt lehet fals eredmény?

Figyelt kérdés
Ha amúgy tényleg köhög az illető, meg van egy kis hőemelkedése, meg kissé folyik az orra. De volt pár napja egy olyan helyen, olyan helyzetben, ahol símán megfázhatott. (Hűvös parkban, alulöltözve.) Nem lehet, hogy csak egy náthára jelez tévesen pozitívat a teszt? Hisz ha a negatív önteszt eredmény lehet fals, akkor akár a pozitív is, nem?

2022. ápr. 23. 22:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
29%
Lehet,de attól is lehetsz taknyos ha beoltattad magad..
2022. ápr. 23. 22:31
 2/22 anonim ***** válasza:
83%
Hát szerintem a pozitív az pozitív.
2022. ápr. 23. 22:40
 3/22 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is így volt, én is pozitív voltam, ugyanezekkel a tünetekkel. Nem is voltam annyira rosszul, olyan volt, mint egy sima megfázás. Ami nekem gyanús volt, hogy ízületi meg izomfájdalmam is volt, ezért csináltam tesztet, amúgy nem is csináltam volna.

Szerintem, ha bejelez a teszt, akkor az poz.

2022. ápr. 23. 23:12
 4/22 anonim ***** válasza:
90%
Antigén gyorstesztnél a fals pozitív arány bőven 1% alatt van (a fals negatív jóval nagyobb). Szóval pozitív, maradjon otthon az illető, hétfőn reggel meg telefon a háziorvosnak.
2022. ápr. 23. 23:20
 5/22 anonim ***** válasza:
65%
Mi az, hogy "önteszt"? (Tök mindegy, hogy ki végzi. A tesztek valamekkora hibaszázalékokkal dolgoznak függetlenül a végzö személy és az alany személyétöl.)
2022. ápr. 23. 23:23
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván lehet, de nagyon kicsi erre az esély. Kb. 1000 pozitív tesztből 1 álpozitív. Tehát nagyon valószínű, hogy ez bizony covid.
2022. ápr. 23. 23:39
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
van, hogy téved a teszt de a hőemelkedés és orrfolyás nagyjából a mostani covid tünete, már nagyon enyhe lefolyású a betegség
2022. ápr. 23. 23:40
 8/22 A kérdező kommentje:
4: És ha nem telefonál? Pláne ha addig javulnak a(z amúgy is csak enyhe) tünetek.
2022. ápr. 23. 23:42
 9/22 anonim ***** válasza:
77%
Ha pozitív lett a teszt, akkor mindenképpen telefonáljon. Az enyhe tünetek nem jelentik, hogy nem fertőzhet meg másokat.
2022. ápr. 24. 13:32
 10/22 A kérdező kommentje:
9: És ha nincs kedve a hivatalos huzavonához, meg a főbérlője és a lakótársa tudtára hozni a dolgot? (Nyilván vigyáz otthon.)
2022. ápr. 24. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!