Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kijelenthetjük, hogy hatástala...

Kijelenthetjük, hogy hatástalan a D vitamin?

Figyelt kérdés

2020 ősze óta folyamatosan szedem és többfélét is szedtem, most éppen cseppeset szedek és nagy mennyiségben.

Szedtem olyat is, hogy D + A + K vitamin egyben, magnéziumot is szedek hozzá, mindenféle kombinációt próbáltam.

Szóval mindig ez az első amit ajánlanak és akkor elkerülnek ezek a mindenféle nyavaják, de nem!

Csomószor voltam beteg, és 39 fokos lázam volt sem a tünetek, sem a lefolyása nem volt enyhébb. Ennyi erővel egy üveg vodkát is ihattam volna akkor legalább jó kedvem lenne.

2022. ápr. 8. 14:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Minden reggel 1 gramm C vitaminnal indítok.

Több könyvet is elolvastam a témában.

Vagy valami lelki oka van vagy egyáltalán nem érnek ezek semmit, és csak jó pénzért el akarják adni nekünk.

Mikor elkezdtem beteg lenni 4 gramm C vitamint toltam be és 50.000 D vitamint utána később még 20.000-ret. Semmit nem ért sima influenza úgy leterített, hogy majdnem meghaltam.

Mikor 2020-ban bejött a halálos covid igaz 40 fokos lázzal, de egy nap alatt túl voltam rajta.

2022. ápr. 8. 18:13
 12/20 anonim ***** válasza:

"50.000 D vitamint utána később még 20.000-ret."

Azért nézzél már utána a D-vitamin túladagolásnak, mert te szerintem túl toltad, nem is kicsit.

Egyébként orvos tanácsolt ekkora magas D-vitamint?

2022. ápr. 8. 18:24
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem.

Szabó Gál Bence írta.

2022. ápr. 8. 18:45
 14/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem nem vagy tisztában a fogalmakkal. Neked egyébként D-vitamin hiányod van, azért szedtél ennyit?

Orvosi Hetilap 2012-es számában (, amit itt linkelek neked: [link] ha legörgetsz a 22. oldalból a 15-re ott találsz egy táblázatot és ezt a magas értéket a hiány kezelésére javasolt maximális mennyiséget jelölik.

A D-vitamin hiány megelőzésére pedig felnőtteknél 4000 NE a maximális egyszerre bevehető dózis.

Nem az influenzától haltál majdnem meg, hanem a mértéktelenül és szükségtelenül bevitt nagy mennyiségű D-vitamintól.

2022. ápr. 8. 19:59
 15/20 A kérdező kommentje:

Itt írták: [link]

Az optimális D3-vitaminszint esetén nehezebb elkapni az influenzát és egyéb fertőzéseket, illetve azok gyorsabb és enyhébb lefolyásúak, ha elkaptuk. Igazoltan hatásos, ha az influenza első tüneteinek megjelenésekor 12 óránként 50 ezer NE D3-vitamint szedünk 3 alkalommal, pl. reggel, este, s újra reggel (3 alkalom után az eredetileg ajánlott fenntartó dózisra, azaz 5-10 ezer NE-re csökkentsük az adagot).

2022. ápr. 8. 20:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Én meg az ellenpélda vagyok, amióta rendszeresen szedem a C és D-t, mellé magnéziumot és időszakosan még multivitamint is, alig voltam beteg az előzőekhez képest, amikor évente 3-4-szer legalább náthás voltam, lázas, stb. A covid betörése óta egyszer volt tavaly februárban egy kis náthám, nagyon enyhe volt és egy hétig se tartott. Idén meg valszeg az omikront kaptam el, az igénytelen retek családom megfertőzött, lázas voltam és szarul voltam egy hétig, de ez a láznak köszönhető, olyankor mindig halálomon vagyok.
2022. ápr. 8. 20:39
 17/20 anonim ***** válasza:
43%

Ekkora mennyiséget orvosi felügyelet nélkül szerintem nem célszerű használni. Szabó Gál Bence nem orvos, csak egy olyan ember, aki a vitaminjait árulja.

Látom, te se tudsz felelősséget vállalni a saját életedért. Nem a családod a hibás, ha te beteg lettél, hanem egyedül csak te, mert gyenge volt az immunrendszered, amiről csak te tehetsz.

2022. ápr. 8. 21:03
 18/20 anonim ***** válasza:
#16 Ebben az esetben ők a hibásak, mivel semmi óvintézkedést nem tettek és leszarták az egészet. Senkinek nem kívánom azt a fajta igénytelenséget, amit ők műveltek, örülök hogy a számba nem köptek bele.
2022. ápr. 8. 21:17
 19/20 anonim ***** válasza:
47%

A saját egészségedért egyedül csak te vagy a felelős.

A te immunrendszered volt olyan gyenge, hogy fogékonnyá vált a betegségekre. Ki tette gyengévé? Ja, gondolom az is a szüleid hibája. 🙄😒

Ne hárítsd a felelősséget!!

2022. ápr. 8. 21:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia! Vajon mennyi lehetett a D-vitamin szinted, amikor megbetegedtél vagy most mennyi lehet? Sokaktól hallom, hogy D-vitamin mellett sem érik el a megfelelő szintet. Ha rendszeresen is szedsz D-vitamint, de az egyéni adottságaidat nem veszed figyelembe (pl. testsúly, szint, amikor elkezdted szedni) könnyen lehet, hogy alacsonyabb az értéked, mint gondolnád. Ha nézeted, előtte 3-5 napig ne vegyél be D-vitamint, úgy kapsz pontos értéket. Bővebb információ itt: [link]
2022. ápr. 12. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!